Biblioteca Judeteana Cluj a strans 531 de cutii pentru ShoeBox

Cadoul din cutia de pantofi este o idee de ajutor umanitar care se pare ca a prins la Cluj. Un numar impresionant de oameni au ales sa le faca in acest an o bucurie oamenilor nevoiasi donand diverse bunuri in cutii la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" Cluj (BJC). 

A fost a 8-a editie a campaniei care a reusit sa stranga la sediul bibliotecii clujene un numar impresionant de cutii cu de toate pentru persoane din categorii sociale defavorizate.

"In perioada 1-15 decembrie 2014, toti cei care au dorit să facă o bucurie copiilor saraci, in preajma sarbatorilor de Craciun, au împachetat frumos o cutie goala de pantofi in care au pus diverse cadouri. Am colectat la biblioteca un numar de 531 cutii de pantofi cu cadouri. Multumim voluntarilor care ne-au ajutat in organizarea campaniei din acest an", au postat oficialii institutiei pe site. 

ShoeBox este un concept inedit care presupune colectarea de cadouri de Craciun pentru copiii orfani sau pentru cei din familii sarace si dezorganizate. BJC este doar unul dintre "centrele" in care se colecteaza cutii. Campania creste in fiecare an vazand cu ochii: daca in 2012 s-au strans 7.000 de cutii in 19 orase, in 2013 s-au strans de patru ori mai multe cutii - aproape 30.000.

Anul acesta vor fi si mai multe cutii care ii vor bucura pe micutii aflati in nevoie. Printre tarile care s-au alaturat din acest an campaniei se numara Austria, Danemarca si chiar Statele Unite ale Americii.

Pentru initiativa, efort si implicare in acesta campanie, le spunem Jos Palaria! atat celor de la BJC si voluntarilor care au dat o mana de ajutor, cat si celorlalte centre de colectare din impresionanta retea care s-a creat in cativa ani, precum si oamenilor care au donat pentru proiectul ShoeBox.

Adauga comentariu