Benzi dedicate și nu prea. Taxiurile și bicicliștii, pe aceeași bandă cu autobuzele

Benzile dedicate circulației autobuzelor și troleibuzelor ar putea fi folosite și de taximetriști, și bicicliști. Propunerea a fost făcută de primarul Clujului, Emil Boc în Comisia de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale. Singura condiție ar fi ca taxiurile să nu poată opri pe respectiva bandă pentru a lua sau lăsa clienți.

Taximetrișii nu sunt de acord cu soluția de a circula pe banda autobuzelor, atâta timp cât nu sunt lăsați să oprească.

“Cum să nu oprească taxiurile? Eu trebuie sa opresc acolo unde clientul imi cere. Poate fi sanatos sau bolnav sau poate avea alte probleme”, sustine un taximetrist.


Despre faptul ca ar putea circula si taxiurile pe banda destinata CTP, taximetristii zic numai de bine. “Ar fluidiza traficul, la cate taxiuri sunt.” Insa, cand vine vorba despre imposibilitatea de a opri pe banda respectiva, apar si nemultumirile. “Nu-i o soluție, sa nu putem opri”, spune un alt taximetrist.

Soferii autoturismelor par destul de incantati ca “scapa” de taximetristi.

Nici bicicliștii nu sunt de acord cu propunerea și consideră că benzile mijloacelor de transport în comun nu ar trebui transformate în piste pentru biciclete.


“E destul de complicat. Sunt biciclisti care intra, sunt biciclisti mai tematori. Ar trebui ca toti soferii CTP sa constientizeze ca acolo au acces si biciclete. Ma indoiesc ca ar functiona. Cred ca singura soutie viabila e construirea unei infrastructuri speciale pentru bicicliști”, sustine Rareș Iordache, biciclist.

În momentul de față, deși în Cluj-Napoca există un sistem de tip bike sharing, orașul nu are o infrastructură dezvoltată și sistematizată de piste de biciclete.

Adauga comentariu