Benzi dedicate pentru taximetre cu acces condiționat: „Dacă ai client în mașină, între anumite intervale orare sau nelimitat”

În continuare taximetrele din Cluj-Napoca nu pot circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport public. Întrebat în privința accesului taximetriștilor pe culoarele separate de bus, edilul Emil Boc a susținut că această problemă se află în analiză, iar Comisia de Circulație din cadrul Primăriei are câteva abordări: acces în anumite intervale orare, acces pentru taximetrele care au un client în interior sau acces nelimitat pe zonele neaglomerate din oraș. 

„Conform legii, se circulă pe banda din Gheorgheni, unde a fost aprobată de către Comisia de Circulație.

Se finalizează, în luna Iulie, studiul de trafic care stabilește exact ce alte zone pot accepta în anumite intervale orare sau permanent sau în anumite condiții prezența taximetrelor pe benzile dedicate.

Iar acele prevederi vor fi aprobate printr-o Hotărâre de Consiliu local. Și atunci se va putea circula, evident, legal.

Dar ne vor spune specialiștii în urma analizei. Se studiază fiecare linie dedicată și se spune: probabil, în unele zone, precum este în Gheorgheni, se va putea circula fără probleme în continuare pe benzile dedicate.

În alte zone ar putea să permită doar în anumite ore. Sau ar putea permite numai dacă ai client în mașină. 

Deci acestea sunt analizele pe care le fac specialiștii. 

Să se vadă dacă se permite accesul taximetrelor pe benzile dedicate: dacă ai client în mașină, între anumite intervale orare pe rutele foarte aglomerate sau nelimitat acolo unde nu sunt probleme, a susținut primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local.  

În aprilie 2021, taximetriștii clujeni anunțau că și-au câștigat dreptul de a circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun, având legislația de partea lor dar și două sentințe civile favorabile. 

CITEȘTE ȘI: Taximetriștii clujeni au câștigat în instanță dreptul DE A CIRCULA pe benzile dedicate transportului în comun

Cu toate acestea, tema accesului taximetrelor pe benzile dedicate transportului public a rămas suspendată, taximetriștii clujeni având permis doar pe banda dedicată transportului în comun din Gheorgheni de pe strada Nicolae Titulescu, deși aceștia susțin că instanța le-a dat dreptate și că pot folosi oricare bandă dedicată din oraș. 

 

Adauga comentariu