Beniamin Timari, apropiat al lui Daniel Buda, construiește un nou proiect imobiliar: bloc cu șapte etaje pe malul Someșului

Comisia de urbanism din cadrul Primăriei a aprobat proiectul imobiliar propus a fi realizat pe strada Traian nr 42-44 și 44-46. Pe terenul amplasat pe malul Someșului se propune construcția unui ansamblu de locuințe și a unui hotel de patru stele.

Terenul este împărțit în două parcele, pe Parcela 1 urmează să fie desființate construcțiile existente și să se realizeze un ansamblu mixt: parterul imobilului va fi unul comercial, iar la etajele superioare vor fi amenajate apartamente. Regimul maxim de înălțime propus este: (1-3)S+P+7E. 

Accesul pietonal se va realiza direct din domeniul public, iar accesul auto se realizează din strada Daniil Barceanu, cu acces exclusiv la dreapta, printr-un gang de unde se distribuie accesul la subsol și în curtea interioară. 

Parcajele vor fi asigurate in cele două subsoluri propuse și parțial în curtea interioară. 

Pentru Parcela 1 beneficiar este Doralex COM SRL. Firma aparține lui Beniamin Timari, un om de afaceri apropiat de clujeanul penelist Daniel Buda. 

Cifra de afaceri din 2019 a firmei Doralex a fost de 2,2 mil lei, mai mare cu 6 mil lei față de acum doi ani, respectiv 2018. 

Profitul net declarat anul trecut a fost de 195.700 lei, comparativ cu 92.400 lei în 2018. 

Numărul de angajați a scăzut de la 40 în 2018, la 28 anul trecut. 

Doralex Com SRL a construit și hotelul de 4 stele Sunny Hill din Baciu. Firma lui Timari are proiecte imobiliare și în satul Florești, în Mămăștur Sud și zona Colina.  

Doralex este și beneficiara unui proiect de apart-hotel pe str Edgar Quinet din Mănăștur, de cinci etaje. 

Hotel de patru stele

Pe Parcela 2 se propune realizarea unui hotel de patru stele. Benficiarul este PRIVO IN SRL. Aceștia au construit un hotel în Târgu Mureș care a fost recompensat cu zeci de premii naționale și internaționale. 

Accesul pietonal pe parcelă se va realiza direct din domeniul public - strada Traian la zona de receptie, respectiv dinspre Someșul Mic generând un traseu pietonal între Strada Traian și malul Someșului Mic în lungul căruia care se propun funcțiuni cu destinație publică. 

La etajele superioare se vor realiza camere de cazare / apartamente.  

Accesul auto se realizează din strada Traian printr-un gang cu rampă de acces pa parcajul subteran 

Beneficiarul investiției, dorește realizarea de parcări cu o capacitate dublă faţă de necesarul stabilit. Capacitatea garajului va fi de 116 locuri din care 58 de locuri vor fi rezervate clienților hotelului si vor fi amplasate la nivelul -2 al subsolului. Cele 58 de locuri cu acces public vor fi cele mai apropiate de accesul in garaj, la nivelul -1 al subsolului.  

Locuri de parcare cu acces public, la aceleași prețuri pe care le practică Primăria. 

Parkingul subteran va fi gestionat printr-un sistem integrat de management. Funcțiile incluse în acest sistem vor fi: monitorizare in timp real al gradului de ocupare si a locurilor disponibile, gestionarea drepturilor de acces după numărul de înmatriculare, control acces cu bariere, plăți automatizate.  

Pentru locurile de parcare cu acces public beneficiarul va garanta același nivel de taxare cu cel practicat de Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor Cluj Napoca pentru garajele publice fără abonamente din zona centrala a orașului.  

Spatiile verzi vor fi in procent de minim 5% din suprafața terenului și vor fi amenajate în curtea interioară pe sol natural.  

Clădirea se va amplasa în aliniament, în front continuu (închis) la strada Traian cu un decupaj generos la parter care să asigure accesul pietonal spre Someșul Mic. 

Afost propusă o seră pe toată suprafața calcanului vecin (P+3E). Sera comunică cu un spațiu nou propus, cu funcțiune publică: restaurant tematic cu înălțime de doua etaje, cu vegetație înaltă în completarea serei P+3E. Restaurantul e amplasat la nivelurile 1 si 2, peste pasajul pietonal de 5 m si are acces dublu al clienților, de la nivelul curții interioare prin seră și din circulațiile interioare ale hotelului. Dispune de orientare dublă cu închideri transparente mobile. 

Proiectul propune amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe suprafața cedată domeniului public si pe cea rezultată din retragerea de 6 m din aliniamentul spre Someș. Vor fi plantați arbori si arbuști de înălțime medie pentru umbră și ecrane verzi provizorii pana la viitoarea dezvoltare a traseului public pietonal.  

Regimul de înălțime propus pe parcelă este de 2S+P+5E+R. 

Malul Nordic al Someșului, va fi amenajat sub forma unei promenade pietonale, cu alei pietonale și velo și plantații de arbori și arbuști. 

Citește și:

Omul de afaceri Beniamin Timari, un apropiat al lui Daniel Buda, construiește un nou ansamblu imobiliar pe strada Traian. Cum va fi afectată circulația din zonă

Adauga comentariu