Bechtel isi vinde utilajele la licitatie publica in Cluj

Ritchie Bros. Auctioneers, cea mai mare companie de licitatii de echipamente grele si camioane din lume, organizeaza prima licitatie din Romania la Cluj, saptamana viitoare. Peste 650 de utilaje vor fi scoase la licitatie la iesirea de la kilometrul 38 de pe Autostrada Transilvania. Licitatia va fi fara pret minim de pornire si se poate licita chiar si online, in timp real.

“Fiecare articol este vandut celui mai bun ofertant in ziua licitatiei, fara oferte minime sau preturi de pornire. Ofertele sunt irevocabile si toate vanzarile sunt definitive. Cumparaturile vor fi achitate integral in termen de sapte zile de la incheierea licitatiei. Cumparaturile sub 10.000 de euro se achita integral in ziua licitatiei, 9 septembrie”, arata organizatorii. 

Licitatia este organizata de Ritchie Bros. Auctioneers B.V. in calitate de agent al Bechtel International Inc SRL, iar factura fiscala finala va fi emisa in numele Bechtel. Utilajele cumparate pot fi ridicate in 8 octombrie.

Sunt scoase la vanzare excavatoare, buldozere, motogredere, macarale, camioane betoniere, concasoare, statii de asfalt si de beton, diverse camioane si cisterne si autoutilitare, precum si alte utilaje si echipamente.

Casa de licitatii functioneaza din 1958, iar cinci ani mai tarziu a organizat prima licitatie industriala fara pret de pornire. In 1987 a organizat primele licitatii in Europa. In 2013, valoarea echipamentelor grele cumparate si vandute s-a ridicat la 3,8 miliarde USD la licitatiile publice Ritchie Bros.

Contractul cu firma americana Bechtel a fost reziliat in 30 mai anul trecut, dupa 9 ani si 50 de kilometri de autostrada.

"Proiectul de construire a Autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors a fost inceput in anul 2004 de catre compania americana Bechtel International Inc., pana la momentul rezilierii contractului fiind construiti 52 de km pentru suma de 1,4 miliarde de euro”, a transmis atunci Guvernul intr-un comunicat de presa.

Statul roman a platit 38 de  milioane de euro catre Bechtel drept despagubiri.

Foto: economica.net

Comentarii

Dragon

04.09.2014 18:57

Oricum , americanii si-au scos banii pe agregate! Din banii pe care guvernul romaniei i-a platit cu darnicie.Asa ca sa zica mersi daca mai iau ceva pe ele!

Adauga comentariu