”Beauty Contest” – la a doua ediție. Un concurs dedicat iubitorilor de animale

Spațiul generos al grădinii din Campusul USAMV Cluj-Napoca a găzduit duminică o acțiune inedită, dedicată iubitorilor de animale. Mai exact, este vorba despre un concurs de frumusețe pentru căţei, pisici, iepuri şi orice alte animale, ajuns la cea de-a II-a ediţie. Acest eveniment este organizat de către studenţii francezi din cadrul Facultății de Medicină Veterinară. 

Concursul a fost împărţit pe câteva secţiuni: câini de talie mare, câini de talie mică, foster şi altă categorie de animale (pisici, iepuri, peşti etc.).

Înscrierile la concurs au fost făcute în prealabil, iar „Beauty Contest” a început în jurul orei 14, în faţa Aulei „Mihai Şerban” din campusul USAMV Cluj-Napoca. Prin taxa de participare urmează să fie ajutate asociațiile de protecție a animalelor.  

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Francophone Corporation, care sprijină adopţiile de animale din România şi asociaţiile locale specializate.

La eveniment au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai studenților din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, care au organizat în premieră, o acțiune menită să formeze primul registru de donatori de sânge din rândul câinilor și pisicilor, iar printre primii înscriși au fost stăpânii de animale prezenți la concursul dedicat animalelor de companie.

Scopul principal este realizarea unei baze de date care să conțină grupa de sânge a animalelor, informații despre acestea, dar și date de contact ale proprietarilor lor, care ar urma să fie contactați în vederea donării de sânge în caz de urgențe.

Astfel, pe lângă premiile pe care le-au câștigat posesorii de animale care s-au clasat pe primele poziții, câinii și pisicile care au participat la concurs vor beneficia de gratuitate pentru testările de grupă sanguină, biochimia sângelui și hemoleucogramă.

Evenimentul găzduit de către USAMV Cluj-Napoca și care a beneficiat de entuziasmul și sprijinul studenților francezi din cadrul acestei instituții, se constituie într-o frumoasă tradiție de conștientizare a nevoii de afecțiune pe care le-o datorăm animalelor de companie, precum și a efortului necesar în vederea responsabilizării posesorilor de animale. O altă temă de interes se referă la animalele de companie fără stăpân, la condițiile în care se află acestea, dar și la necesitatea de a sprijini eforturile asociațiilor de profil în ceea ce privește adopțiile câinilor și pisicilor.

Adauga comentariu