Beard Brothers lanseaza divizia de fete. The Sisterhood, fratia fetelor care vor sa schimbe lumea

Exista un nume pentru oamenii fara barba – femei”, spun cei mai cunoscuti dintre barbosii Clujului. E sloganul sub care s-au facut cunoscuti membrii celui mai neconventional ONG din Romania si care, de astazi, a primit un alt inteles - a fost lansata The Sisterhood, divizia de fete din cadrul Beard Brothers.

Fratia barbosilor care si-au propus sa schimbe mentalitati creste cu inca o ramura. Daca pana acum doar posesorii de barba se puteau inscrie in Beard Brothers, in luna femeii baietii s-au decis sa “creasca” si o divizie de fete hotarate sa schimbe lumea in bine.

“The Sisterhood face parte din cursul natural de dezvoltare a Beard Brothers. In grupul nostru exista o domnisoara, inca de la inceput, iar pana acum a fost singura reprezentanta a sexului frumos din grup. De-a lungul timpului au fost multe domnisoare care au vrut sa se implice in actiunile noastre, lucru ce a fost posibil doar in regim de voluntariat. A sosit momentul sa cream si cadrul general pentru ele”, spune Cornel Hoza, presedintele Beard Brothers.

It doesn't matter if you have the beard on the outside, as long as you got the beard on the inside / Nu conteaza daca ai barba in exerior atat timp cat ai barba “in interior”

Sloganul lor, imprimat pe tricourile pe care baietii de la Beard Brothers le poarta la fiecare actiune, a fost gresit inteles de multi, spune presedintele ONG-ului, iar barbosii au fost catalogati drept misogini, desi ei sunt cei ce lupta impotriva etichetelor si a discriminarii.

“Multa lume a inteles mesajul nostru de pe tricouri:"there`s a name for people without beards" ca fiind unul misogin si discriminatoriu, ceea ce e total eronat. E doar un mesaj amuzant care a avut rolul de a atrage atentia. Scopul principal al B.B. e lupta impotriva discriminarii si a prejudecatilor”, explica Hoza.

La mai bine de un an de activitate, baietii spun ca au ajuns la nivelul la care pot gestiona inca o divizie, una de fete, care sa puna la fel de mult suflet si care salucreze cot la cot cu ei pentru a-si atinge scopurile.

“Oricine doreste sa ni se alature se poate inscrie pentru a veni la un interviu. In luna aprilie vom incepe selectia candidatelor si sunt sigur ca vor fi foarte multe doritoare. Insa este foarte important pentru noi ca persoanele care intra in cadrul organizatiei sa fie persoane care isi doresc cu adevarat sa schimbe lumea din jurul lor”, mai spune presedintele Beard Brothers.

Comentarii

florin piersic

25.03.2015 09:44

sunteti niste lameri, aveti citate din Dexter's LAboratory in plm de loseri

Corina Caila

04.12.2016 18:34

Cum pot fi contactati acest grup fratia barbosilor?sau fratia banului?

Adauga comentariu