Beard Brothers, la nivel național. Cel mai nonconformist ONG își mărește echipa

Povestea celor de la Beard Brothers este cunoscută de toți clujenii. Cel mai nonconformist ONG a fost înființat în urmă cu trei ani. La început au fost nouă bărboși. Azi, organzația numără peste 500 de membri, iar următorul pas este o extindere la nivel național a activităților lor. 


„Planul imediat următor este sa ne extindem la nivel national, sa facem filiale in diferite orase ale tarii. Avem un program destul de bine pus la punct, avem grupuri de initiativa si doar cand vor demonstra ca isi merita statutul vor deveni filiala. Pana atunci, vor fi si ei oarecum in perioada de proba. Incercam cumva sa ne asiguram ca oamenii care or sa lucreze sub „umbrela” BB au acelasi sistem de valori si fac lucrurile la fel ca și noi”, ne spune Cornel Hoza, președinte Beard Brothers.


Cel mai mare ONG din Transilvania este compus din trei divizii: The Beard Brothers, The Sisterhood și Volunteer Crew. Acțiunile sunt multe, evenimentele sunt și mai multe, iar forța de muncă este necesară, așa că fiecare membru este implicat 100%. Majoritatea dintre ei au un loc de muncă stabil, iar timpul liber și-l ocupă ajutându-i pe cei aflați în situații dificile. Este o muncă titanică a cărei singură răsplată este cea sufletească.

La momentul la care Cornel Hoza ne acorda interviul, organizatia numara exact 496 de persoane, membri activi in cadrul organizatiei. „Daca de lucru nu este, nu stiu ce este. Gasim pentru toti, sunt multe lucruri de facut. Mergem la evenimente, la actiunile noastre; proiectele noastre sunt totmai mari si, cu siguranta, avem nevoie de mai mulți oameni”, puncteaza barbosul sef.

Pentru că tot mai mulți clujeni aderă la această organizație și evenimentele pe care le creează sunt tot mai complexe. 

„La noi e foarte simplu. Avem un proiect, avem lucrurile care trebuie facute in proiectul respectiv si dam mana libera: cine vrea sa se inscrie la actiunea cutare, in departamentul cutare? Adica, e un proces de invatare pentru fiecare, chiar daca nu au experienta in domeniul respectiv. Si  încurajăm foarte tare lucrul ăsta”, mentioneaza președintele Beard Brothers.


Bărboșii se implică în toate evenimentele majore ale comunității. Vor da o mână de ajutor în organizarea Maratonului Internațional Cluj, dar și la Eurobasket. Până să vină giganții europei la Cluj, bărboșii au creionat o serie de evenimente prin care vor contribui la strângerea de fonduri pentru dotarea unor unități spitalicești din oraș.


Adauga comentariu