BCR a scos la vanzare zeci de sedii din tara. Pentru cladirea din Cluj-Napoca, de pe George Baritiu, cere 7 MILIOANE EURO. Se restructureaza, pe modelul altor banci?

BCR vinde mai multe sedii din tara. Pe lista se afla sedii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Turda, Hunedoara, Calarasi, Sinaia etc. In total, sunt puse la vanzare peste 30 de sedii. Unul dintre cele mai scumpe imobile este sediul din Cluj-Napoca, de pe strada George Baritiu. BCR nu este prima institutie bancara care isi inchide sedii si se reorganizeaza.

Cladirea in care se afla sediul principal al BCR Cluj-Napoca de pe strada George Baritiu a fost scos la vanzare. Imobilul a fost construit in 1994, are un regim de inaltime subsol+parter+7 etaje, o suprafata utila de aproape 6.400 mp. Sediul a fost ridicat pe un teren de aproape 1700 mp, concesionat pentru o perioada de 99 de ani, incepand cu anul 1994. Imobilul se afla in proprietatea BCR. Conform anuntului de vanzare, pretul solicitat este de 7.114.900 euro.

„Proprietatea este situata in zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, pe strada George Baritiu in proximitatea intersectiei cu str. Horea, Piata Mihai Viteazu, Regele Ferdinand. Proprietatea este formata din teren concesionat in suprafata de 1.694 mp si cladire cu regim de inaltime S+P+7E. Proprietatea beneficiaza de electricitate, apa, canalizare si gaze naturale. Proprietatea face parte din Ansamblul Urban “Centrul Istoric al orasului Cluj”, si se preteaza pentru o destinatie de birouri/servicii, vizibilitatea ridicata constituind avantajul amplasamentului, unde traficul auto si pietonal este intens. In vecinatati se regasesc sedii instutii financiare, Universitatea Tehnica, alte unitati de invatamant, administrative si spatii comerciale si de servicii diverse”, se arata in anuntul de vanzare.

BCR isi vinde si sediul din Oradea, de pe strada Dimitrie Cantemir. Pentru acest imobil este solicitata suma de aproape 2,9 milioane euro.

„Proprietatea este situata pe strada Dimitrie Cantemir, in zona centrala si protejata a Municipiului Oradea, aproape de Piata Mare si Oradea Plaza. Zona este formata din blocuri, spatii comerciale (Shopping Mall), unitati bancare, precum si institutii de invatamant. Proprietatea beneficiaza de vizibilitate foarte buna, iar traficul auto si pietonal in zona este intens. Accesul la mijloacele de transport in comun este facil, statiile de tramvai si autobuz fiind la numai 1 minut de mers pe jos. Proprietatea este formata dintr-un corp de cladire cu regim de inaltime S+P+5E si teren concesionat de 1.169 mp. Pe teren mai sunt amplasate constructia C2 cu destinatia post transformare, in suprafata construita de 47 mp si constructia C3 anexa, in suprafata construita de 46 mp. Terenul are forma regulata, topografie plana si un front stradal de 20 ml. Acesta este imprejmuit cu gard metalic pe soclu din beton armat. Proprietatea propusa spre vanzare face parte din ansamblul urban “Centrul istoric Oradea” si se preteaza pentru o destinatie de birouri/servicii, vizibilitatea ridicata constituind avantajul amplasamentului, unde traficul auto si pietonal este intens”, este notat in anuntul de vanzare.

Sediul BCR de pe Calea Victoriei din Bucuresti este pus la vanzare pentru 8,2 milioane euro.

“Proprietatea este situata in centrul Bucurestiului, in Piata Victoriei, unul dintre principalele centre administrative si de business ale capitalei. In apropiere se afla cladirea Guvernului, numeroase cladiri de birouri in care isi desfasoara activitatea companii multinationale, precum si cladiri rezidentiale. Zona este caracterizata de trafic auto si pietonal foarte intens, cu acces facil la mijloacele de transport (linii de tramvai, metrou, linii de autobuz). Proprietatea este formata din teren in suprafata de 270,85 mp, teren in cota indiviza de 211,7 mp si dintr-o cladire cu destinatia spatiul comercial, dispus la subsolul, parterul, mezaninul si etajul unui bloc de locuinte cu un regim de inaltime S+P+8E, fiind compus din 4 tronsoane”, se arata in anunt.

BCR mai vinde si sediul din Turda din Piata 1 Decembrie pentru suma de aproape 800.000 euro. Pentru sediul din Resita de pe strada I.L. Caragiale este solicitata suma de 1,2 milioane euro. Cladirea BCR din Hunedoara este scoasa la vanzare pentru 585.000 euro.

BCR nu este prima institutie bancara din Romania care isi vinde/isi inchide sedii. In Cluj-Napoca, de exemplu, Raiffeisen Bank si-a inchis mai multe sedii, iar posesorii de carduri pot scoate bani de la orice ATM fara ca banca sa mai perceapa comision. BCR a introdus deja un card prin care clientii pot retrage sume de la orice bancomat fara sa li se perceapa comision. Este foarte probabil, ca vanzarea sediilor si punerea in circulatie a acestui card sa fie primele semne ale restructurarii bancii.

Vom reveni cu punctul de vedere oficial al BCR.

Adauga comentariu