Baza Sportivă Armătura zace în paragină în cartierul clujean „de mâna a doua”, Iris

Baza Sportivă Armătura, din cartierul Iris, este în stare de paragină, ca aproape întregul cartier. Nu face notă discordantă cu parcul din apropiere (cu iarbă pârjolită, cu fecale la tot pasul, cu mobilier sumar), nici cu strada Stephenson de vizavi (o Pata Rât în miniatură) sau cu zonele unde se construiesc noi blocuri și unde se ridică munți de pământ și de moloz printre blocurile locuite.

Baza Sportivă Armătura (aflată în proprietatea companiei Armătura, prima companie producătoare de articole de robinetărie din România, fondată în anul 1884) este mâncată de rugină și invadată de vegetație. Baza este, în prezent, închisă, mai fiind populată doar de familia unui angajat al companiei, angajat care locuiește în clădirea administrativă și ține și loc de paznic. Acesta veghează ca cei care locuiesc în Iris să nu intre ilegal în incintă pentru a juca fotbal.

În spatele acestei clădiri se depozitează gunoaie dintre cele mai diverse. În loc ca această bază să promoveze sportul și sănătatea, ea este un focar de infecție.

Închisă și interzisă clujenilor, baza începe să devină o mică junglă:

Vegetația câștigă, pas cu pas, lupta cu bitumul turnat cândva pe terenurile de sport. 

„Bonsai” și ciulini cresc printre crăpăturile din bitum:

În tribunele ruginite mai aplaudă doar deznădejdea:

Ziar de Cluj a încercat timp de două zile, fără succes, să îi contacteze pe reprezentanții companiei Armătura pentru a ne informa dacă baza sportivă va rămâne pe mai departe în paragină, dacă va fi modernizată sau dacă terenul va fi folosit pentru alte obiective. În cartierul Iris, uitat de Primărie, o astfel de bază sportivă, amenajată decent, ar fi cu siguranță utilă și chiar necesară.

Comentarii

grigore

16.07.2017 20:01

 Intradevar  acest cartier al Clujului nu intra inatentia primarului si a celorlalti edili ai orasului decit atunci cind este campanie electorala atunci si d-l Boc si ceilati deprin celelalte partide gasesc acest cartier ''secoind hand''.Cartierul IRIS nu are o piata agroalimentara fata dealte cartiere aleorasului care au chiar si doua .  Parcul ILIC este lasat inparagina desi existadestul spatiu pentru afii amenajate niste locuride joacapentru copii . Arborii batrini de pe malul Nadasului se mai rup cind vine furtuna ,n-au fost ''toaletati ''de foarte multa vreme . Dar cui ii pasa d-lui BOC ,inca nu-i campanie electorala ............ sio pina atunci multa apa va mai curge pe Somes siNadas

Adauga comentariu