Bate vântul pe șantierul de pe strada Eroilor din Florești: muncitorii au dispărut, iar lucrarea pare abandonată

Strada Eroilor din Florești este un alt proiect de infrastructură ratat al vechii administrații condusă de Horia Șulea. Eroilor este una dintre cele mai circulate artere din comună, iar șantierul care nu se mai termină îngreunează și mai mult traficul. Strada a rămas fără trotuare, ploile provoacă inundații, iar circulația este un coșmar.  

Lucrarea de pe strada Eroilor avea termen de finalizare 30 aprilie, termen care apoi a fost prelungit până în vara acestui an. Dar la cum arată acum șantierul, cel mai probabil această lucrare nu va fi finalizată anul acesta. 

Lucrarea, executată greșit de firma Napoca 

La ultima ploaie mai serioasă care a inundat o parcare subterană, primarul de atunci Horia Șulea recunoștea că inundația a fost produsă de greșelile firmei Napoca și amenința chiar cu rezilierea contractului. 

”Dacă nu își vor face treaba probabil că vom rezilia contractul cu orice risc de a amâna calitatea lucrărilor. Așa nu se mai poate. E bătaie de joc și nu accept bătaia de joc”, a declarat în iulie pentru Ziar de Cluj, primarul Horia Șulea. 

Locuitorii din Florești reclamă faptul că muncitorii sunt tot mai puțini sau chiar inexistenți și cer actualului primar, Bogdan Pivariu să ia măsuri. 

Azi pe șantierul de pe strada Eroilor nu se afla niciun muncitor, semn că lucrarea este departe de a fi finalizată.  

”Oare extratereștri au răpit muncitorii de pe șantier?”, se întreabă un locuitor din Florești. 

Trec zilnic pe Eroilor deoarece locuiesc in zona dar asa ceva am vazut in viata mea dupa ce ca lucrarile merg extrem de incet am vazut ca demoleaza ce-au construit si fac din nou am impresia ca nu stie nimeni ce este de facut....o harababura de nedescris. 

Cred ca e a treia oară când se sapă si se astupă trotuarul de pe cealaltă parte. Asa ca intre timp nu avem niciun trotuar practicabil. Iarna trecută am circulat ca prin tranșee, aceasta toamna avem aceeași soartă. 

Ce măsuri va lua noul primar?

Noul primar Bogdan Pivariu a făcut o vizită ”inopinată”, anunțată în prealabil la radio, pe șantierul de pe strada Eroilor. Evident că atunci au existat și muncitori care cel puțin s-au putut preface că sunt la muncă. 

Pivariu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care nu a spus nimic concret, doar că ”voi evalua” și ”vom lua măsuri”.  Au trecut două săptămâni și încă nu a fost anunțat nicio măsură. Nici contractul nu a fost reziliat, nici muncitorii nu se află pe șantier. 

”Astăzi am făcut o vizită pe șantierul de pe str. Eroilor pentru a verifica stadiul lucrărilor în acest proiect. Floreștiul, prin noua administrație locală, va fi un partener onest care va respecta orice parteneriat atâta timp cât și partenerii noștri vor da dovadă de respect față de aceleași valori. Știm cu toții că lucrările la șantierul de pe strada Eroilor trenează de prea mult timp, iar Floreștiul nu iși permite și nu poate accepta ca cei cu care colaborează să nu iși respecte termenele și standardele de calitate stabilite prin contractele de execuție. Am discutat cu inginerii și responsabilii de șantier care mi-au explicat care sunt provocările întâlnite pe parcursul derulării activităților, din punctul lor de vedere.  Voi evalua toate informațiile precum și detaliile juridice ale proiectului și vom lua măsurile necesare pentru ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp și conform proiectului”, a fost mesajul transmis de Piariu. 

Stradă cu patru benzi, care în timp au devenit doar două 

Proiectul ce presupune modernizarea străzii Eroilor este o lucrare amplă, ce presupune acoperirea unei întregi văi pe o distanță de peste 1 kilometru, refacerea sistemului rutier, crearea unei piste de biciclete, crearea unui nou trotuar și refacerea celui existent, plus introducerea unui nou sistem de iluminat public. 

Chiar dacă inițial era vorba de patru benzi, ulterior primarul Șulea a declarat că de fapt încap doar două. Astfel că proiectul presupune amenajarea a două benzi largi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. 

Contractul în valoare de 2,5 milioane euro, mare parte prin finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală a fost câștigat de firma Napoca.  

Adauga comentariu