Bătaie pe locurile de parcare de la Opera Maghiară

Pentru cele 18 locuri de parcare de la Opera Maghiară, mereu ocupate, se “bat” atât angajații instituției, cât și cetățenii. Reprezentanții instituției spun că de când Primăria a desființat zeci de locuri care erau în zonă, au probleme cu parcarea. 

Cele 18 locuri de parcare din fața Operei Maghiare sunt insuficiente. Acest lucru îl spun și șoferii și conducerea instituției. Problema a fost sesizată de un clujean, care a trimis o sesizare către primarul Emil Boc. Clujeanul îi acuză pe angajații Operei că se fac stăpâni pe toate locurile publice de parcare, inclusiv pe locul rezervat persoanelor cu handicap, că blochează accesul la parcare și că nu folosesc locurile din curtea instituției.

“Aș vrea să reclam modul abuziv în care Opera Maghiară folosește/blochează accesul la parcările publice din fața instituției. Sunt blocate inclusiv locurile de parcare pentru persoane cu handicap. Doresc să subliniez că parcarea este una publică, amenajată de Primărie, în regim de auto-taxare și că Opera Maghiară are două curți laterale pe care le poate folosi pentru parcare. Din păcate, această situație se repetă destul de des, în ciuda articolelor apărute în presă”, a scris bărbatul. 

Reprezentanții Operei Maghiare spun că de fapt șoferii cauzează probleme și ei sunt cei care ocupă abuziv locurile de parcare. Potrivit conducerii instituției, cei care vin la spectacole rar au vreo șansă să parcheze de ceilalți clujeni. Instituția poartă discuții de ani de zile cu autoritățile locale pentru a le suplimenta locurile, dar degeaba. 

“În curte nu avem locuri de parcare și după legile în vigoare nu se poate parca pentru că este prea îngustă curtea, iar la un eveniment neplăcut la care ar trebui să intre mașinile de intervenție, nu o să mai aibă loc. Din cauza asta eu, ca administrator, nu pot autoriza nicio parcare înăuntru. În parcarea laterală avem o mică parcare unde sunt parcate mașinile celor două instituții. Parcările din fața instituției au fost cerute în repetate rânduri, în custodie sau în folosință gratuită de la Primărie.

Înainte au fost 110 locuri de parcare aici, acum sunt 18 în total. Nu mă miră că sunt probleme de parcare. Angajații Teatrului Maghiar sunt peste 100, deci vă dați seama că se ocupă mai mult decât capacitatea actuală de parcare. Am fost și în audiențe pentru parcare, încă nu s-a luat nicio hotărâre. Când sunt spectacole cu sala plină, oamenii nu au nicio șansă să parcheze”, a declarat Agoston Arpard, administratorul Operei Maghiare.

În ceea ce privește celelalte probleme de care se plâng clujenii pe site-ul Primăriei, reprezentanții Operei Maghiare nu au ce face deoarece nu intră în atribuțiile lor să verifice dacă angajații își plătesc abonamentele de parcare sau dacă ocupă locul persoanelor cu handicap. 

 

Adauga comentariu