Bataie de joc! Politia Locala se codeste sa ridice o masina abandonata

Politistii locali sunt zelosi doar cand e vorba de aplicat amenzi pentru parcari. Atunci cand e vorba de eliberarea locurilor de parcare, si asa putine, ocupate de rable nemiscate cu lunile sau chiar cu anii, entuziasmul politistilor locali scade vertiginos.

O dovedeste cazul unui clujean care ne-a sesizat redactia fata de indolenta Politiei Locale.

“Vizavi de spitalul ala parasit ce nu s-a mai construit pe strada Bucium din Manastur, de vreo 2 ani de zile "troneaza" in fata blocului o masina abandonata. De vreo 3 luni de zile sun aproape zilnic la politia locala 0264 598 784 in legatura cu aceasta problema. De fiecare data mi se iau datele (nume,prenume,adresa,nr.tel), dar nimic mai mult. Inca ma si mint stimabilii de la Politia Locala - serviciul ridicari , ca i-au pus instiintare pe masina proprietarului saptamana trecuta. Zic: cum ati pus instiintare , unde ati pus-o ? ... ca eu sunt langa masina abandonata si nu se vede nicio hartie sub stergator sau in masina ... si imi rad in nas domnii ...”, ne-a relatat Adrian Capota.

Pe de alta parte Politia Locala are o alta versiune a povestii si reprezentantii ei spun ca trebuie sa respecte anumite proceduri.

“Intr-adevar in ultimele 2-3 saptamani au fost mai multe sesizari in ceea ce priveste masina respectiva. Proprietarul a fost invitat la biroul Politiei Locale sa vina cu mai multe acte pentru a dovedi functionalitatea masinii, de exemplu Inspectia Tehnica Periodica sa fie la zi. Nu a facut-o, astfel saptamana aceasta i s-a trimis o somatie sa elibereze domeniul public pentru ca masina are aspect de masina abandonata. De la data primirii are 15 zile sa se conformeze”, au aratat reprezentantii Biroului de Presa al Primariei.

Abia dupa aceea poate fi ridicata masina pe cale administrativa. “Va fi nevoie de o declaratie a vecinilor care sa ateste ca e abandonata de mai mult de un an, apoi poate fi ridicata”, au mai precizat reprezentantii Primariei.

Comentarii

Adrian

06.11.2014 14:25

Vrajeala ieftina la domnii de la primarie . Sa zicem ca cele 15 zile incepem sa le numaram de maine incepand . Daca sunt calendaristice deadline-ul ar fi 21noiembrie. Daca sunt zile lucratoare deadline-ul ar fi 27noiembrie. Bag mina in foc ca dupa oricare din aceste doua date nu se va intampla NIMIC. 

Luce

07.11.2014 09:57

Inainte ca cineva sa arunce cu noroi in altcineva (tipic romanesc) ar fi bine sa punem cu toti mana sa citim cadrul legal, hotaraile de consiliu local si prevederile prin care politia locala isi poate desfasura anumite operatiuni.Politia Locala doar le respecta altfel ar fi primii acuzati de nerespectarea cadrului legal intr-o instituie publica.Ca intradevar in anumite situatii prevederile legale sunt foarte lejere sau pot fi interpretate si asta e foarte adevart, insa in acest caz se poate inainta foarte usor o propunere de modificare a cadrului legal!Stimate domnule Adrian Capota, inaintati prin intermediul presei o propunere care sa imbunatateasca acest cadru prin care masinile sa poata fi ridicate de pe domeniul public mult mai usor in anumite situatii!  

Petrol

07.11.2014 10:59

Se poate rezolva mult mai simplu de catre un singur vecin : 1 l de benzina + 1 chibrit 

Andrei

07.11.2014 11:57

  E adevarat stimate domn Luce, dar parerea mea este ca fiecare tb sa ajute sa se imbunatateasca situatia ( cadrul legal pt a-i ajuta la rezolvarea sesizarilor) la locul de munca.Un simplu cetatean de rand mai greu poate face demersurile fata de autoritatile competente in domeniu. Se stie foarte bine ca in Cluj lipsa locurilor de parcare este o problema veche si la fel de actuala.

B

07.11.2014 14:09

In parcarea din centru, vizavi de banca BRD este un VOLKSWAGEN broscuta pictata in stil hipiot, abandonata de mai bine de un an ,probabil proprietatea IANIS CLUB.Daca o masina parcheaza fara sa plateasca taxa de parcare, imediat se pune amenda pe parbriz, cu exceptia masinii mai sus amintite. Stimati politisti, cand aveti de gind sa ridicati broscuta si sa redati parcarea celor care platesc ? 

Adrian

07.11.2014 14:31

Nu sunt avocat , jurist si nici nu am timp de inaintat propuneri in stanga si in dreapta . Bine ca in centru ( piata M.Viteazu, Flip etc) , zona big-minerva si multe alte zone din oras , umbla vestele verzi ca titirezele la impartit amenzi si ridicat masini . Aici, mai la capat de manastur i doare in cot. Intradevar, birocratia isi spune inca o data cuvantul ... e mai usor sa ne ascundem dupa tot felul de alineate si HCL-uri. Plus ca in fiecare zi politia locala are tot alt raspuns la aceasta sesizare :  ba ca proprietarul nu-i din cluj, ba ca i-au trimis instiintare acasa, ba ca i-au pus instiintare pe masina zilele trecute etc... Povesti cu pesti si minciuni ordinare ... mai ales aia cu instiintarea de pe masina ...Q: de ce nu se ridica rabla aia?A: simplu ... Pt ca nici dracu nu se va duce in parcul ala de langa selgros sa o revendice , sa o ridice si sa lase acolo cateva sute de ron ...

grigore

10.11.2014 13:01

Este o problema cu legislatia.In primul rand orice masina care nu are verificarea tehnica nu are ce cauta pe domeniu public, e ca si cum as scoate un dulap in mijlocul drumului si l-as lasa acolo ca nu mai am loc in casa.Cei care mai au rable sa le duca la tara sau la fier vechi.Orice masina care nu are placute de inmatriculare sa fie ridicata cu un avertisment de 24 - 48 ore ... nu 15 zile.

Adauga comentariu