Bătaie de joc la Neurochirurgie! Perfuziile bolnavilor, lăsate nesupravegheate. Baia spitalului este INFECTĂ, cu cârpe puse la uscat

Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca găzduiește angajați cu o nesimțire ce depășește orice limită. Nepăsare ar fi cuvântul care îi caracterizează. Ne referim în special la cei care ar trebui să gestioneze medicamentele pacienților. Zeci de cutii în care erau sute de perfuzii și seruri de tot felul, chiar și injectabile, au fost descărcate la intrarea în spital și abandonate acolo.


Agitație mare în rândul pacienților care așteaptă cu orele la coadă nici nu au văzut când cineva a descărcat materialele medicale. Întrebați ce-i cu perfuziile pe acea bancă, oamenii ridică din umeri.

"Nu știu ce-i cu ele aici. Eu aștept de vreo două ore și aici le-am găsit. Nu a venit nimeni după ele sau să vadă ce-i cu ele. Nu știu ce să vă spun că nu am văzut când le-au descărcat", ne spune un pacient care aștepta să intre la consultații.

După ce reporterii Ziar de Cluj au făcut fotografiile, cutiile cu medicamentele bolnavilor au rămas tot afară și nesupravegheate. Oricine putea să le ia că nu era nimeni în preajmă, nici măcar paznicul.

Și dacă tot am făcut o vizită la Neurochirurgie am vrut să verificăm și curățenia din băile unde pacienții din ambulatoriu trebuie să-și facă nevoile.
Baia de la Neurochirurgie nu arată atât de rău, precum cele de la Oftalmologie și Dermatologie, dar nu arată nici bine.

WC-ul nu are capac, cada este mizerabilă, la fel și chiuveta. Și unde nu mai pui că femeile de serviciu și-au întins cârpele de șters pe jos prin toată baia.
Substanțele de curățenie și mopurile sunt prin baie, la fel și câteva pastile de clor, care ar putea fi ingerate de cineva din greșeală.

Doamna Dorina Duma, de la Direcția se Sănătate Publică Cluj, se poate așa ceva?

 

Comentarii

phantom

06.04.2015 09:07

cel mai infect spital din Cluj!nesimtire si nepasare..nu respecta nici 10% din cerintele minime de igiena..nu au facut nici o renovare in ani de zile..Demisia managementului!!si renovarea acestui spital atat de important pentru oameni cu probleme f grave...

Buboiu

08.04.2015 09:46

Problema este alta,  metastaza e instalata in tot Spitalul clinic de urgenta. In spatele clinicii de neurochirurgie,  langa cladirea nou construita, adica centrul de cercetare,  se afla depozitul spitalului,  depozit prin care ar trebui sa se faca repartizarea materialelor sanitare in toate sectiile si clinicile ce apartin SCJU,  multe si destul de rasfirate in sistem pavilionar.  Dar necazul e ca aici,  la depozit este o "doamna" gestionar care trimite furnizorii direct la clinici,  sectii in loc sa preia materialele sanitare.  Normal ca agentul ajunge la destinatie, adica nu la depozitul Spitalului,  unde ca la noi,  nimeni nu stie nimica,  nu au loc de depozitare,  asistenta care se ocupa e ocupata,  asa ca cutiile cu perfuzii, seringi,  materiale de curatenie,  etc,  multe sterile si gingaje, sunt depozitate ad- hoc,  pe jos,  in buda,  in saloane,  pe holuri.  Asa ca madam gestionar a scapat de-o grije,  nu mai trebuie sa intocmeasca acte de repartizare,  iar clinica se umple de materiale care normal ar trebui aduse etapizat,  in functie de necesarul de marfa. Asa ca pana nu se face o deratizare a personalui bagator de seama,  cu pile si puturos, va fi asa si in continuare. 

Adauga comentariu