Bătaie de joc a la Câmpia Turzii. Din 19 consilieri locali, doar 1 și-a publicat raportul de activitate. Documentul seamănă cu o vărsare a nădufului și frustrărilor

Consilierii locali din Câmpia Turzii sfidează legea și cetățenii în stilul specific al politicianului care consideră că odată ce a ajuns în funcție nu mai trebuie să dea socoteală nimănui pentru nimic. Aleșii locali uită că îi reprezintă pe cei care i-au votat și ar trebui să le arate ce și cât muncesc pentru ei. Tot ceea ce fac pentru oraș și pentru cetățeni pe parcursul unui an ar trebui să apară într-un raport de activitate, raport care ar trebui să fie postat pe site-ul Primăriei. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă decât în cazuri excepționale.

Din cei 19 consilieri locali din Câmpia Turzii, doar șase și-au depus rapoartele de activitate pe anul 2016 și trei pe anul 2017. Teoretic sunt trei, practic este vizibil doar un raport.

Într-adevăr, legea nu prevede un termen precis pentru completarea și publicarea acestor documente, dar ne întrebăm dacă totuși nu a fost de ajuns o jumătate de an ca să își facă un rezumat al muncii de anul trecut, ca să nu mai vorbim de activitatea pe anul 2016.

Iată ce spune Legea administrației publice locale nr 215/2001, Art. 51 alin. 4:

“(4) Fiecare consilier local, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului.”

Vorba poetului, cei “trei, Doamne, și toți trei” care și-au publicat rapoartele pe anul trecut sunt: Ionel Tudorache Isac, Iulian Gheorghe Rece, Monica Uiorean. Ceilalți dorm liniștiți că doar indemnizația vine cu sau fără raportul de activitate completat. Și cu puțin noroc poate mai prind un mandat.
Raportul de activitate al lui Ionel Tudorache Isac este mai mult o confesiune, în care și-a vărsat frustrările și năduful pe primar și pe colegi, care ar fi niște neserioși și nu colaborează pentru binele orașului. Dacă tot e să “ne” râdem cu și de domnul Tudorache Isac, care se autointitulează “consilier social-democrat”, ia priviți ce formulare agramată are:

“În perioada la care mă refer, am participat la adoptarea în majoritate a hotărârilor de consiliu, prin votul meu pozitiv (“pentru”), iar la unele mi-am exprimat votul împotrivă/abținere, deoarece în cele mai multe cazuri inițiatorii nereușind să mă convingă și să argumenteze importanța, oportunitatea și legalitatea proiectelor de hotărâre, pentru ca ele să fie adoptate”.

Ce mai aflăm noi din raportul de activitate? Că nimic nu e bine din ce fac consilierii PSD.


De patru pagini a avut nevoie consilierul PSD să le spună alegătorilor cât e de “supy” pe primar și pe colegi și că a elaborat, la grămadă cu social-democrații, 10 proiecte de hotărâre, 6 sesizări către instituții și 12 întâlniri cu cetățenii în cadrul audiențelor.

Iulian Gheorghe Rece și Monica Uioreanu și-au publicat raportul de activitate doar la modul teoretic. Practic, link-ul care ar trebui să ducă la documente duce la pagina principală a site-ului Primăriei.

În concluzie, e ca în expresia “Cei patru evangheliști sunt trei, Luca și Matei”.

AICI puteți să îi admirați în toată splendoarea lor pe cei 19 aleși locali din Câmpia Turzii, plătiți din banii cetățenilor ca să fie sfidători cu legea.

 

Adauga comentariu