Bătaie de joc la adresa NCN. Cameramanul nostru, oprit la poarta USAMV - VIDEO

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, instituție publică, are un regim difeerențiat în ceea ce privește accesul presei în instituție.

Astfel, în timp ce cameramanul NCN a fost oprit de portar și i s-a refuzat accesul pentru documentarea jafului de noaptea trecută, mașina echipei PRO TV a intrat fără probleme.

În momentul în care am încercat să vedem de ce unii sunt privilegiați, ne-am trezit că de fapt nimeni nu e vinovat: nici Universitatea nu a interzis accesul, nici poliția. Probabil că portarul are preferințele lui și, în funcție de acestea, pe unii îi lasă să intre și pe alții îi oprește.

Este evident că cineva i-a dat indicații acelui angajat, doar că acum nimeni nu mai recunoaște.

Rectorul USAMV, Cornel Cătoi,  a declarat că el s-a aflat la București și nu a interzis nimănui accesul, ba mai mult, Universitatea a fost extrem de transparentă, anunțând imediat presa despre furtul din casierie. Din informațiile pe care el le deține, polițiștii au restricționat accesul mass media (dar, se pare, numai accesul NCN, că cei de la Pro TV au trecut fără să fie întrebați de sănătate) și în niciun caz conducerea Universității nu a interzis accesul NCN în instituție.

Așa că am întrebat la IPJ Cluj, care le sunt supărările în ceea ce ne privește. Dar, surpriză, nici ei nu dăduseră indicații portarului să interzică acesul presei, sau, în special, al echipei NCN.

”Noi nu putem să interzicem accesul într-o altă instituție publică. Noi nu am interzis accesul în Universitate și nu am triat persoanele care au intrat în incinta instituției. În cazul in care vorbim despre zona în care s-a efectuat cercetarea la fața locului, a fost interzis accesul tuturor persoanelor străine anchetei”, potrivit purtătorului de cuvând al IPJ Cluj.

Dacă nimeni nu a interzis accesul NCN, înseamnă că fie portarul s-a crezut general pe poartă și a dat dovadă de exces de zel, fie cineva chiar ne-a interzis aceesul, iar conducerea ar trebui să pornească o anchetă internă pentru a vedea cine se face vinovat pentru astfel de derapaje.

Adauga comentariu