BATAIE DE JOC DE LA BOC / Cea mai lunga parcare din Cluj-Napoca are 1,5 kilometri. Vezi unde este situata

Primaria ClujNapoca tolereaza de luni bune, pe nervii soferilor aflati in trafic, parcarile neregulamentare de pe strada Motilor. Santierul de refacere a tramei stradale permite multor soferi sa opreasa nestingheriti pe prima banda de circulatie in timp ce pietonii sunt nevoiti sa faca salom printre  gropile nesemnalizate din trotuar. Din iulie si pana in septembrie Politia Locala a sanctionat 339 de soferi pentru opririle neregulamentare in zona centrala, 40% dintre acestea fiind aplicate pe strada Motilor.  

Traficul infernal de pe Calea Motilor se datoreaza, pe langa lucrarilor de reabilitare a strazii, si parcarilor nesimtite ale multor soferi. Astfel, cu greu se poate face accesul pe o banda de circulatie, iar pe multe portiuni autoturismele stationate obtureaza deplasarea mijloacelor de transport in comun sau chiar blocheaza circulatia acestora. In conditiile in care reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sunt preocupati sa acorde amenzi soferilor care isi lasa copii la gradinita din zona Motilor-Calea Manastur, doar in intervalul orar 7.30-8.30, putem spune ca in restul zilei strada este folosita ca o mare parcare a Clujului. 

In perioada iulie-septembrie Politia Locala a acordat in medie 1,8 amenzi pe zi pe intreaga lungime a strazii Motilor. Cum a fost posibil acest lucru, l-au explicat chiar angajatii institutiei clujene. Au fost acordate 339 amenzi pentru stationare interzisa in zona centrala a municipiului in trei luni, dintre care 40% au fost aplicate pe strada Motilor. Facand un calcul simplu rezulta ca in trei luni politistii locali au observat doar 135,6 soferi care au oprit neregulamentar pe Motilor. Raportat la 24 de zile lucratoare pe luna si impartit la cele trei luni rezulta ca administratia condusa de Emil Boc permite parcarea pe Motilor prin aplicarea zilnica a doar 1,88 amenzi. 

“In perioada iulie-septembrie Politia Locala a acordat 339 amenzi pentru stationari neregulamentare. Amenzile au fost aplicate pe strazile Motilor, Emil Isac, V. Alecsandri, Iuliu Hatieganu, Memorandumului. Din cele 339 sanctiuni, 232 au fost pentru stationari pe carosabil si 107 stationari pe trotuar. 40% dintre aceste 339 au fost aplicate pe  Calea Motilor”,  au declarat reprezentantii biroului Mass Media din cadrul Primariei Cluj-Napoca. 

In cursul acestei zile, Ziar de Cluj a facut o trecere in revista a intregii lungimi a strazii Motilor si intr-un intreval de 15 minute pe cei 1,5 kilometri s-au putut observa cel putin 10 stationari pentru care linistit politistii locali inexistenti la ora amiezii ar fi putut aplica sanctiuni. Concluzia e ca in Cuj-Napoca exista cea mai lunga parcare din tara: “prima banda de pe strada Motilor”.

In timp ce pietonii ocolesc cu greu gropile nesemnalizate de pe trotuar, de multe ori fiind nevoiti sa foloseasca partea carosabila, masinile stationate ale multor cetateni ingreuneaza zilnic deplasarile mijloacelor de transport in comun. Propunere pentru administatia locala ar fi ca odata ce clujenii s-au obisnuit cu aglomeratia de pe strada Motilor, sa fie desfiintata o banda de circulatie pentru ca oricum aceasta este folosita in cu totul si cu totul alte scopuri.

Comentarii

laura

28.10.2015 08:29

Mai este una- pe str. Caii Ferate, unde doar teoretic ar fi statia CTP pentru autobuzele metropolitane ! Si acolo nici macar nu e santier- e doar nesimtire!

bogdan

28.10.2015 19:46

Buna. Pe strada Horea in dreptul refugilor pentru tramvai este parcare. Am si cateva poze facute in zile diferite la ore diferite care dovedesc ca Politia Locala cred ca se numeste asa pentru ca acctioneaza doar in sediul Primariei! Multumim Politia Locala pentru ca va faceti datoria! 

ada

28.10.2015 20:53

Oare poate cineva sa vada ce s-a intamplat cu parculetul de copii nou-nout de la intersectia Str. Paris cu Str. Somesului! Este distrus in totalitate de cei ce ridica o constructie pe terenul invecinat. Nu exista panou de santier cu datele : obiectiv, beneficiar , executatan, termene. Parculetul e distrus, aleea de dale deteriorata, gramezi de pamant si moloz in parculet, leaganele demontate si aruncate. Primaria stie sau ce aprobari a dat?

Adauga comentariu