Baschetbalistele de la U Cluj sunt vicecampioanele României, dar mai ales ale miilor de suporteri clujeni

U Cluj a pierdut, joi seara, acasă, meciul patru din finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe, cu scorul 76-85 (23 – 20, 14 – 22, 22 – 9, 17 – 34). Astfel, fetele lui Dragan Petricevic au reușit să obțină titlul de vicecampioane, o performanță demnă de toată lauda, mai ales că după 14 ani este prima dată când s-a jucat o finală la Cluj-Napoca.

finala u cluj sepsi sfantu gheorghe

Sfertul patru a fost marcat de un moment tensionat, când antrenorul Sepsi Sfântu Gheorghe a încercat să își retragă jucătoarele de pe teren, acuzând arbitraj prost. Deși fetele de pe banca de rezerve au părăsit terenul, cele de pe teren nu au dau curs cererii antrenorului. În final, Zoran Mikes a fost sancționat și nu a mai fost lăsat să urmărească meciul de pe marginea terenului.

finala u cluj sepsi

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă titlul pentru a doua oară consecutiv. Deși, în primul meci al finalei au cedat în fața “studentelor” (64-66), pe teren propriu, fetele antrenate de Zoran Mikes au reușit să câștige următoarele trei meciuri (72-66, 72-68, 85-76) și și-au adjudecat pentru a doua oară titlul de campioane. La finalul meciului decisiv de joi seara, fetele din Sfântu Gheorghe au fost aplaudate de galerie și chiar au urcat în tribune alături de suporteri pentru a sărbători victoria.

finala u cluj sepsi sfantu gheorghe

De cealaltă parte, vicecampioanele noastre au încheiat cu tradiționalul salut în fața galeriei și au dat mâna cu suporterii din primele rânduri. Atât fetele cât și suporterii au fost cu lacrimi în ochi – lacrimi de bucurie și necaz în același timp – și emoții în glas. Cele câteva sute de suporteri care au mai rămas în sală după finalul meciului au vrut neapărat să le felicite pe fete pentru rezultatul deosebit pe care l-au reușit joi seara.

finala u cluj sepsi sfantu gheorghe

Cei 2.700 de suporteri care au umplut Sala Sporturilor au fost la înălțime și au făcut o atmosferă rar întâlnită la meciurile de baschet feminin. Dacă până acum, băieții erau vedetele baschetului local, iată că după ani de muncă atât din partea fetelor, a lui Dragan Petricevic și a lui Liviu Alexa, a venit și rândul fetelor să fie în atenția tuturor. Felicitări tuturor pentru rezultat! Felicitări publicului pentru modul în care le-au susținut pe fete!

Sursa foto principală: Dan Bodea

Adauga comentariu