Barna, candidatul USR-PLUS, la prezidențiale, întâmpinat, la Severin, de doar câțiva simpatizanți, cu aplauze anemice

Candidatul la prezidențiale al alianței USR-PLUS a ajuns, seara trecută, la Drobeta Turnu-Severin, în plin turneu electoral. Cu o întârizere de mai bine de o oră jumătate și întâmpinat de aplauzele anemice ale celor câțiva membri și susținători ai alianței, Barna a venit să discute cu oamenii. Aproape mai multă presă decât membri și simpatizanți!

„Buna seara, Drobeta! Mă bucur să vă găsesc!” a fost mesajul pe care l-a adresat la coborârea din autocar, după care ne-a spus care este scopul alianței USR-PLUS: acela al alegerilor anticiapte.

„Am ajuns și în Drobeta cu campania noastră de strângere a celor 200 000 de semături. În fapt, ne apropiem de 300 000 de semături. Avem un turneu. Am călătorit prin toată țara: și în Moldova și în Dobrogea și în Ardealul de Nord, vin de la Timișoara la voi. Mă bucur că am reușit să ajung la Drobeta. Este un mesaj pe care vrem să îl ducem în toată țara: România trebuie să se schimbe acum, nu peste 5 ani, nu peste 10 ani. Nu mai putem accepta ca un oraș de mărimea Brașovului să se mute în străinătate. E momentul în care putem să schimbăm clasa politică, e o alternativă reală. Suntem niște persoane active care ne-am asumat salvarea României. Aveam această oportunitate: aceea e alința USR-PLUS. Doamna Dăncilă trebuie să accpete că a adus țara într-o criză poltică fără precedent și că soluția este aceea a alegerilor anticipate. Fac, din nou, apel la celelalte partide de opoziție să semnăm acordul pentru anticipate, să trecem moțiunea de cenzură într-un termenn cât mai scurt, să intrăm în logica aceea de numire a doi premieri, astfel încât următorul președinte să poată dizolva Parlamentul. Mi-aș dori ca dizvolvarea acestui parlament să fie primul meu act de președinte.”

După discurs, simpatizanții alianței s-au trezit că trebuie să îl încurajeze pe candidatul la prezidențiale. Absolult normal, dar cam tardiv demersul. Astfel, în același stil ca întâmpinarea, s-au auzit, tot anemic și câteva încurajări, care s-au stins rapid: „Barna președinte!”.

Și pentru că scopul era acela de a discuta cu oamenii, Dan Barna a mers în mijlocul oamenilor și a luat pulsul străzii.

„Trebuie să aveți mai mult curaj. Vă lipsește curajul. Văd niște ezitări din partea dvs și a membrilor dvs și nu prea vă vine să mergeți la guvernare. Stați și pândiți moemtnul bun. Eu am semnat pentru dumneavostră și sper să aveți succes.”, spune un severinean lui Barna.

„Eu sunt sigur că veți ieși președinte, însă nu acum, ci peste 5 ani. Veți câștiga li experianță. Eu vă admir pentru ceea ce faceți dumneavostră.”, spune alt severinean candidatului USR-PLUS.

În același stil în care ne-au obișnuit cei de la USR-PLUS, fără o strategie clară și concretă pentru a prelua frâiele țării, vin să ne spună că ce se întâmplă în România, nu e bine. Doar că, lipsită de o direcție precisă pentru a scoate țara din criza în care se află, alianța vine să ne dea doar lecții de moralitate. Suntem cam sătui de ele!

 

 

 

 

 

Adauga comentariu