Barfa: Hellvig pleaca ambasador la Berlin, nu in SUA! Cine e in pole position pentru sefia SRI?

Moi, un jurnalist de provincie amarat, v-am zis acum doua luni ca alegerea lui Joe Biden ca presedinte al SUA va aduce cu sine niste suturi in cur la nivel de tara in Romanica noastra sclava. Sagetile lui Biden din Romania au transmis la Cotroceni inca de acum cateva saptamani ca domnul Biden e mega suparat pe implicarea SRI in "dezvaluirile" transmise catre echipa lui Trump despre fiul sau, facut arsice in presa americana (de la afaceri sulfuroase in Romania si Ucraina pana la poze cu penisul de pe laptopul uitat). V-am zis inca dea acum doua luni ca Maior, Zuckerman si Hellvig sunt vizati pentru ejectare, nu ne-ati crezut.

Zuckerman a spalat putina in doi timp si 3 miscari. Maior a fost rechemat azi la Bucuresti, gata, nene, dupa sinecurile de la SRI si Washington, sa mai stea si el in frigul oferit de Nicusor Dan. Iar Eduard Hellvig, va spunem tot noi, se pregateste sa plece la Berlin in locul lui Hurezeanu, un getaway onorabil, caci Hellvig este germanofil convins. 

In zona SRI, se fac pregatiri pentru selectia urmatorului sef al institutiei. In locul lui Hellvig, se discuta tot mai tare despre promovarea in functie a actualului sef al Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, ati ghicit - Prahova - judetul de joaca al serviciilor secrete. Dumitrescu e un soi de Vasile Dancu al PNL, dar mult mai pragmatic. Are conexiuni in toate layerele securistice, a facut afaceri cu statul, a avut o cariera politica sustinuta din spate, chiar si cand nu merita asta.

Un episod interesant a fost scandalul de acum 3 ani, cand Liviu Dragnea acuza public SPP de politie politica nominalizandu-l pe Pahontu, drept omul care fileaza oameni politici. In calitatea sa de atunci, de preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, Iulian Dumitrescu, a inchis repede scandalul spunand că nu există elemente care să îl convingă că este necesară o astfel de anchetă parlamentară.

"Aș chema pe oricine la comisie dacă e vorba să lămurim chestiuni care țin de siguranța națională, așa cum am făcut până acum, ori de câte ori a fost nevoie.
În cazul de față, nu am niciun fel de elemente pentru care să inițiez un asemenea demers, nu aș face altceva decât să iau în serios niște povești vânătorești ale lui Liviu Dragnea".

Sa vedem, sa vedem, daca profetia noastra se va implini. 

Adauga comentariu