Bărboșii de la Beard Brothers au împărțit zâmbete pentru 60 de copii instituționalizați

O întâlnire inedită a avut loc în curtea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Cluj (DGASPC) între cei care oferă zâmbete și cei care au cea mai mare nevoie de ele. Bărboșii de la Beard Brother împreună cu fetele de la The Sisterhood, încărcați cu fructe, baloane și multă voie bună, au adus puțină veselie în viețile copiilor care se află în grija asistenților sociali. Momentul a fost unul așteptat atât de copii, cât și de angajații Direcției care le țin loc de părinți. 

În curtea DGASPC, 60 de copii mai mici și mai mari, veseli, agitați, copii ai sistemului, împreună cu asistenții sociali care au grijă de ei, așteptau nerăbdători să vină „bărboșii”. Nu știau cine sunt bărboșii. Știau doar că „musafirii” vor să-i vadă pe ei, să petreacă timp cu ei și, poate, să le aducă și o mică atenție. Când membrii Beard Brothers, împreună cu „surorile” lor de la „The Sisterhood” au ajuns cu pachete cu fructe, stickere, acadele și flori, zâmbetele au început să apară, unul câte unul. 

„Uite, uite! Am primit plastelină”, țipa un băiețel de vreo cinci ani, țopăind și strângând în brațe o cutiuță. 

Astfel de întâlniri sunt mai mult decât importante pentru copiii instituționalizați care au nevoie să interacționeze cu cei din jur, au nevoie să simtă mai mult lumea și să învețe că, printre miile de oameni, sunt numeroase mâini care te ajută să te ridici.

„Orice modalitate de socializare, de a ne întâlni cu copiii noștri instituționalizați este un prilej de bucurie atât pentru ei, cât și pentru partenerii noștri. Astăzi suntem alături de cei de la Beard Brothers, oameni de nădejde și sperăm că vom avea parte de astfel de colaborări și pe viitor. Sunt copiii de toate vârstele, fetițe, băieți și ne bucurăm împreună cu cei de la Beard Brothers că suntem aici, în curtea instituției”, a spus Alina Chiorean, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Cluj.

Întâlnirea a fost una mult așteptată de către membrii organizației Beard Brothers, iar luni, în data de 7 august, cu ocazia „Catch a smile day” au avut șansa să ofere zâmbete celor 60 de copii care au venit cu mic, cu mare, să se bucure de surprizele „oamenilor cu barbă”. Vizibil emoționați, membrii asociației au împărțit micile atenții copiilor. Au râs și s-au jucat împreună, iar asta a fost suficient ca cei mici să râdă cu gura până la urechi. Scopul „Catch a smile Day” a fost atins. 

„Considerăm că zâmbetul cel mai frumos vine din partea copiilor. Atunci am luat decizia să venim aici,  erau lucruri la care noi ne-am gândit de mult timp și am reușit în sfârșit să ajungem și să interacționăm cu copiii. Sper din suflet că s-au bucurat. Eu m-am bucurat că am reușit să povestesc cu ei. A fost distractiv”, a spus Cornel Hoza, președintele Asociației Beard Brothers. 

„Catch a Smile Day” este campania bucuriei sincere, prin care oamenii sunt determinați să zâmbească mai des și să aducă zâmbete pe fețele celor din jur, oriunde s-ar afla. În schimbul unui zâmbet, organizatorii oferă flori, baloane, dulciuri și mesaje pozitive. Cea de-a patra ediție a evenimentului care se derulează simultan în mai multe orașe din lume a fost marcată de către Asociația Beard Brothers pentru copiii instituționalizați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. 

 

Adauga comentariu