Barbosii aduc o noua premiera la Cluj: The Beard Run, Crosul Treptelor

Pentru a strange bani pentru primul taxi comunitar din Cluj, destinat persoanelor cu dizabilitati, Beard Brothers aduce un element nou in competitiile sportive din Cluj. Este vorba de primul cros organizat pe trepte si va avea loc pe Cetatuie. Startul se va da de sus, de pe platou, cu o alergare scurta pe 200 de metri, coborare si urcare trepte, cate trei ture. 


Organizatorii promit ca evenimentul va asigura “sport, adrenalina, competitie, sustinute acerb de o atmosfera prietenoasa cu muzica si mult ceai cald”. 

Actiunea va avea loc in 12 Martie 2016, incepand cu ora 10. Conceptul crosului este unul simplu: o intrecere sportiva tinuta pe treptele de la Cetatuie. Taxa de participare este de 40 de lei. 

“Noi ne gandim de ceva vreme sa facem un cros, si am decis ca acum e momentul. De ce pe trepte? Pentru ca stim ca nu se organizeaza crosuri de genul la Cluj, si noua ne place sa facem lucrurile altfel.
Toate fondurile stranse in urma acestui cros vor dona pentru campania numarul 8, The Beard Mobile, care are ca scop achizitionarea unei masini pe care sa o transformam in taxi comunitar”, a precizat pentru Ziar de Cluj Cornel Hoza, presedintele Asociatiei Beard Brothers. 

Organizatorii se asteapta sa se inscrie aproximativ 200-250 de participanti. 

“Pe langa cros, vom organiza si un campionat de poker, la Rounders Poker Lounge, unde asteptam in jur de 100 de parrticipanti. In plus, impreuna cu Breasla Barmanilor, am mobilizat peste 30 de baruri si cafenele din Cluj pentru a strange fonduri, asa ca am amplasat urne in  fiecare local, iar prietenii din industri ospitalitatii doneaza in fiecare saptamana, in plus le comunica si clientilor detalii despre campanie.

Este pentru prima oara cand se face o mobilizare de acest fel  in Cluj”, a subliniat liderul barbosilor. 

Urmeaza si alte evenimente de senzatie in cadrul campaniei. 

Amintim ca actiunea The Beard Mobile are ca scop strangerea de fonduri pentru achizitionarea unei masini care sa fie transformata in taxi comunitar. Rolul acestui taxi este de a transporta persoanele cu deficiente si cazurile sociale care au o urgenta, in mod gratuit. Este vorba de un Logan MCV care ar costa aproximativ 12.000 de euro. Mai mult, organizatorii si-au propus sa implice companiile din Cluj sa asigure motorina si plata unui sofer. 

Asociatia Beard Brothers a fost  infiintata in 2013 in Cluj-Napoca, care are ca scop principal lupta importiva discriminarii de orice fel. In cei doi ani de activitate, asociatia a reusit sa duca la bun sfarsit 7 campanii mari si multe alte campanii satelit, astfel devenind una dintre cele mai active asociatii clujene si nu numai. Intre altele, au strans resurse pentru un microbuz pentru Gradinita Speciala, pentru copii bolnavi, haine, jucarii si alimente pentru categorii defavorizate de clujeni sau pentru participarea campioanele pe role ale Clujului la Campionatul Mondial Wifsa Workd Open de la Geneva.  

“Invitam concurentele si concurentii sa isi pregateasca de pe acum pantofii si hainele sport, de numere de concurs cu barba si multa voie buna ne ocupam noi”, arata organizatorii pe pagina de Facebook a manifestarii. 

Regulamentul prevede ca alergatorii trebuie sa aiba cel putin 16 ani impliniti, iar cei sub aceasat varsta trebuie sa aiba acordul scris al unui parinte pentru a participa la cros. Cu totii trebuie sa faca in prealabil dovada platii taxei de inscriere, si fiecare participant va semna o declaratie pe propria raspundere.

Plata taxei de participare se face in contul Asociatiei Beard Brothers, deschis la Banca Transilvania, numarul: RO58BTRLRONCRT0249735201. Confirmarea platii se trimite la adresa de email contact@beard-brothers.ro

 

Comentarii

Andreea Tomacu

09.12.2016 14:08

Buna ziua,Mi se pare extraordinarea initiativa dumneavoastra si atitudinea pe care o promovati fata de lucrurile care pot fi schimbate ; ma inclin !Eu sunt din Bacau si ma intereseaza daca nu aveti filiere si in alte orase / zone ale tarii ? Multumesc,

Adauga comentariu