Bărbatul care a sugrumat o minoră din Gherla rămâne în arest și este trimis în judecată

În primăvara aceasta o minoră de nouă ani a ajuns în grija celo de la DGASPC, în regim de urgență, după ce concubinul mamei sale a încercat să o sugrume în prezența mamei nevăzătoare.

Polițiștii au intervenit în seara zilei de 25 aprilie la domiciliul celor doi, în apropierea orașului Gherla. Barbatul era violent și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și-a vărsat nervi pe fetița de numai nouă ani. Potrivit anchetatorilor, agresorul, Vasile Toth a încercat să o sugrume pe micuță și ulterior a trântit-o la pământ. Echipajul de poliție care s-a prezentat la domicilul familiei l-a reținut în seara respectivă și i-au întocmit dosar penal.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a preluat cazul și l-a menținut în arest preventiv pe Vasile Toth. La finalul lunii mai, judecătorul de caz a și dispus trimiterea în judecată a agresorului, dosarul a trecut de etapa de cameră preliminară.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul numărul 529/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului TV, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de articolul 199 raportat la articolul 193 alineatul (2) din Codul penal. II. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. III. Dispune începerea judecăţii în prezenta cauză. Stabileşte termen de judecată la data de 07.09.2018, dată pentru care se vor cita inculpatul şi persoana vătămată. VI. Stabileşte suma de 260 lei reprezentând onorar pentru apărătorul din oficiu în cadrul procedurii de cameră preliminară, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, doamnei avocate LAL. V. Stabileşte onorariu pentru asistenţa juridică acordată în timpul procedurii de cameră preliminară, suma de 195 lei, ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, domnului avocat CAG. Prezenta încheiere se comunică Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, inculpatului şi persoanei vătămate. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Dată în şedinţa camerei de consiliu din 12.07.2018.”

Ultima decizie luată în acest dosar a fost de a menține măsura de arest preventiv împotriva agresorului, care are un istoric de recidivist.

„. În temeiul articolului 207 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TV. II. Menţine starea de arest a inculpatului. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 22.06.2018”, se arată în soluția pe scurt.

 

În tot acest timp, fetița și mama acesteia au rămas în plasamentul celor de la DGASPC, până când femeia va găsi o locuință stabilă.

Citeste si: Scene de groază într-un sat, din județul Cluj: A strâns-o de gât pe fetița concubinei sale. Minora a ajuns la un centrul de plasament

 

Adauga comentariu