Bărbat, reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins de două ori mort de beat la volan și fără permis

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore un bărbat depistat de două ori în trafic, în timp ce circula cu un autovehicul, neavând permis de conducere. Prima dată bărbatul a refuzat testarea şi recoltarea probelor biologice, a doua oară acesta a fost testat, rezultând o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prima dată, bărbatul a fost prins beat la volan, în luna ianuarie, iar a doua oară, la sfârșitul lunii mai. Bărbatul a fost prins beat la volan în 24 mai, în jurul orei 22.00, când poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gilău au oprit în trafic, pe strada Republicii, un bărbat care circula cu un autoturism fără a avea luminile de întâlnire în funcţiune.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în cadrul controlului, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Gilău, nu avea permis de conducere.

La acea dată, bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Cel în cauză a fost depistat şi în luna ianuarie a.c., de către poliţişti, circulând fără permis. La data respectivă, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice.

În urma probatoriului administrat, la data de 29 mai a.c., poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi refuz sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice de sânge, fapte prevăzute de Codul penal.

La data de 30 mai a.c., magistraţii au dispus faţă de bărbat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Adauga comentariu