Bărbat preluat cu elicopterul SMURD, după ce a căzut de pe un versant din Cheile Turzii

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a căzut de pe un versant din rezervația Cheile Turzii. Echipajul SAJ a intervenit de urgență, l-a stabilizat, iar ulterior bărbatul a fost preluat de către un elicopter de la SMURD JIBOU. 

„În jurul orei 13.00 am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii.
Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cehile Turzii.
Se pare că bărbatul, în vârstă de cca 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești).
Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului.
Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital”, arată cei de la ISU Cluj.

Victima este din Cluj-Napoca. 

 

Adauga comentariu