Bani publici irosiți: Podul de pe Calea Baciului este mai întâi reparat și renovat și apoi modernizat. Traficul tot un calvar

Pe principiul n-am făcut nimic doi ani, dar facem acum totul, DRDP Cluj a demarat lucrări de îmbunătățire a condițiilor de trafic, (înlocuire borduri și extindere carosabil) chiar înainte să demareze lucrările de lărgire și modernizare a podului de pe Calea Baciului.

DRDP Cluj a demarat lucrări de înlocuire a bordurilor deteriorate de la Podul de pe Calea Baciului, acum când urmează să fie modernizat. Practic, au făcut o lucrare care ulterior va fi refăcută îndată ce va demara lărgirea și modernizarea podului. DRDP susține că au realizat și lărgirea părții carosabile la trei benzi. De asemenea, în perioada următoare se vor reloca atât stația de autobuz cât și trecerea pentru pietoni.

”La podul de pe DN 1F, km 4+918, peste Valea Seacă, pe Calea Baciului, DRDP Cluj a efectuat, în regie, lucrări de sistematizare și îmbunătățire a condițiilor de trafic prin înlocuirea și repoziționarea bordurilor degradate, rezultând lărgirea părții carosabile în zona podului, la 3 benzi, scopul fiind acela de a fluidiza traficul rutier. ”În perioada imediat următoare se vor executa lucrări de marcaje rutiere provizorii, precum și relocarea și amenajarea trecerii de pietoni de la km 5+064 și a stației de autobuz de la km 5+010. ”, transmite DRDP Cluj.

Toți șoferii care circulă zilnic au solicitat lărgirea și modernizare podului încă din 2017. Nimeni nu i-a băgat în seama, acum însă se pare că îi prea bagă. Lucrări de modernizare și lărgirea la trei benzi urmate de alte lucrări de modernizare și lărgirea carosabilului la patru benzi. Exact acum au considerat cei de la DRDP că este momentul să intervină, tocmai înainte de expertiza tehnică ți proiectul tehnic pentru modernizarea lărgirea podului la patru benzi.

”În ceea ce privește extinderea podului existent la 4 benzi, este necesară elaborarea unei Expertize Tehnice și a unui Proiect Tehnic de execuție”, potrivit DRDP Cluj.

Șoferii care circulă în zonă afirmă că doar bordurile au fost schimbate, nici vorba de lărgire. Mai mult, aceștia consideră o risipire a banilor publici demararea unor lucrări de reabilitare înainte unui proiect mai amplu de modernizare și lărgire a podului.

Timp de doi ani, DRDP putea să facă aceste lucrări preliminare de modernizare pentru a-i ajuta pe șoferii care zilnic pierd zeci de minute în trafic. Dar nu, bordurile au fost înlocuite acum, chiar înainte să fie modernizat și lărgit podul. Proiect tipic pentru autoritățile române, modernizăm acum că oricum vom avem ce moderniza și anul viitor. La fel se întâmplă cu lucrările de infrastructură rutieră. Trebuie schimbate țevi tocmai după asfaltare, astfel că se sparge asfaltul proaspăt turnat și se reasfaltează ulterior. Din bani publici, evident.

 

Adauga comentariu