Bani garla pentru Servinstal. Firma a castigat un nou contract de 500 de mii de lei pentru cismele

Servinstal a castigat un nou contract de 500 de mii de lei pentru repararea cismelelor din Cluj-Napoca. Desi actul a fost semnat astazi si este valabil pe o perioada de doi ani, nu se stie cand vor fi functionale cismelele din parc. In Parcul Central, instalatiile de apa sunt abandonate si nefunctionale inca din vara anului trecut.

Servinstal Import Export a castigat un nou contract cu Primaria Cluj-Napoca pentru serviciile de reparare, intretinere, supraveghere si conservare ale cismelelor din Cluj-Napoca. Licitatia s-a desfasurat offline, iar contractul, in valoare de 533.209 lei cu TVA, este valabil pe o perioada de 24 de luni. Potrivit actului incheiat astazi, Servinstal se va ocupa si de intretinerea fantanilor arteziene pana in 2015, precum si de repararea flacarilor vesnice din municipiul Cluj-Napoca. Potrivit datelor publicate pe SEAP, la licitatie au fost depuse 3 oferte, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mic.

Cismelele, abandonate in Parcul Central

Serviciul de intretinere a cismelelor si fantanilor arteziene din oras este prestat, din 2008, de Servinstal Import Export. In Parcul Central, insa, instalatiile de apa potabila sunt abandonate si nefunctionale inca din vara anului trecut, dupa cum sustin cititorii Ziar de Cluj.

“Am fost in Parcul Central, in weekend si am vrut sa beau apa. Nu am avut cum sa fac asta, pentru ca niciuna din cismelele amplasate acolo nu functioneaza. La fel s-a intamplat anul trecut, in vara, cand, din toate cismelele functiona aceea de langa Casino”, a spus un cititor al Ziar de Cluj.

De intretinerea cismelelor din oras se ocupa Servinstal, din anul 2008. Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca, in principiu, lucrarile de reparatii ale cismelelor din oras pot incepe chiar de maine, insa nu se stie cu exactitate cand aparatele vor fi functionale.

“De maine incep lucrarile de reparatii la cismele. Acestea vor fi repuse in functiune. Ele nu functioneaza pentru ca au fost inchise pe timpul iernii. Nu exista un termen fix stabilit pentru finalizarea lucrarilor”, au aratat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

In baza altui contract de intretinere al fantanilor si cismelelor din Cluj-Napoca, Primaria a platit peste 240.000 de lei, in 2013, doar pentru reparatiile fantanii arteziene din Piata Avram Iancu. 217.000 de lei au fost platiti pentru “reparatii” si alte 32.000 de lei pentru “reparatiile curente” ale artezienei Avram Iancu. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal va primi numai anul acesta peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

Adauga comentariu