Bani europeni pentru o firma fara nici un angajat

Dupa aproape noua luni de incercari si anunturi repetate de achizitie publica, proiectul “Femeia în viziunea mass media - factor de echilibru şi egalitate”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane2007-2013, si-a adjudecat serviciile de publicitate. Firma de publicitate care a castigat atribuirea directa nu are nici macar un angajat.

Prin achizitie directa, serviciile de publicitate si realizare  materiale publicitare in  cadrul proiectului “Femeia în viziunea mass media - factor de echilibru şi egalitate”, a fost castigat de firma Miraculics Media SRL din Cluj Napoca. Valoarea contractului este de 38.960 lei fara TVA. Asta dupa ce in incercarea  disperata de a nu fi blocat proiectul angajatii Consiliului Judetean au modificat in repetate randuri caietul de sarcini. La precedentele anunturi de achizitii directe firmele care s-au  prezentat nu au respectat intocmai specificatiile caietului de sarcini, ofertele acestora fiind ori neconforme ori cu mult peste valoarea de 9.170 euro, estimata de catre finantator.

“Toti se asteapta sa castige minim 50% din valoarea unui proiect, insa acest lucru nu este posibil. Se poate face profit in urma proiectului, insa intr-un procent mai mic “, a declarat in luna august, Diana Coman.

Incercarea de a achizitiona servicii de publicitate si promovare a proiectului “Femeia in viziunea mass media - factor de echilibru si egalitate” a esuat de doua ori pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, iar pe site-ul Consiliului Judetean a fost publicat pentru a 8-a oara. Au fost facute modificari in caietul de sarcini, insa la cele 7 incercari dinainte de adjudecare nu a fost decat un singur ofertant. Acesta, spun oficialii Consiliului Judetean, a fost descalificat pentru ca nu a depus solutia tehnica. Proiectul era cat pe ce de a fi blocat deoarece, prin neparticiparea niciunui ofertant, organizarea conferintei de lansare pentru care s-au prevazut bani in buget nu putea fi organizata.

In tot acest timp, jurnalistii angajati in cadrul proiectului - Cosmina Fernoaga, Adrian Popa si Luminita Silea - pentru activitatile desfasurate si-au primit salariile din banii europeni cu intarziere de cate o luna. Salariile acestora nefiind deloc de neglijat, fiind sume care depasesc o mie de euro brut.

Miraculics Media SRL din Cluj-Napoca  este o firma infiintata in 2012 si nu a avut  nici un angajat in anul 2013. Cifra de afaceri pe anul 2013 a fost de 123.982 lei si un profit net de 3470 lei. Domeniul principal de activitate al firmei este activitati ale agentiilor de publicitate.

Comentarii

ratiu

19.10.2014 18:49

Diana Coman ...manager de proiect?Pai asta e atat de proasta incat si sa respire trebuie sa i spuna Mariana! O alta nulitate din CJ ,marioneta d nei ratiu!

Adauga comentariu