Bani de la guvern pentru plata lucrarilor de la noua pista a aeroportului clujean

Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la inaugurarea noii piste de 2.100 de metri a aeroportului clujean a declarat ca guvernul va aloca o suma importanta Clujului, pentru a plati lucrarile de la aceasta investitie.
“Saptamana viitoare guvernul va aproba la rectificarea bugetului o suma importanta pentru a fi alocata Consiliului Judetean Cluj, astfel incat sa fie sprijinit pentru a face platile pe care le mai are de facut aferente acestei investitii. De asemenea guvernul va fi in continuare partener pentru Consiliul Judetean Cluj pentru prelungirea pistei si toate celelalte operatiuni necesare pentru ca aceasta pista sa fie completa, sa poata ateriza orice avion. Asta inseamna ca ne vom angaja sa finantam prin Program Operational Sectorial de Mediu regularizarea raului Somes. Probabil ca va fi realizat in doua etape, prima etapa in actualul POS Mediu, ceea ce va prinde obligatoriu protejarea pistei, iar in a doua etapa regularizarea completa a raului Somes, inclusiv in municipiu”, a declarat Dragnea.
Vicepremierul a transmis mesajul premierului Victor Ponta, care desi a fost asteptat la inaugurarea de la Cluj, nu a mai ajuns. Dragnea a explicat ca prim-ministrul se afla in calitate oficiala la Targu Jiu, la un alt eveniment.
“Vreau sa felicit constructorii, care au inteles si au reusit sa lucreze in conditii financiare nu tocmai fericite pentru ei, au fost niste constructori responsabili, care au inteles cat de importanta este lucrarea respectiva si au finalizat-o cu succes. Sa dea Dumnezeu sa aveti cat mai multi pasageri in continuare. De asemenea am inteles si solicitarea domnului director al aeroportului si a domnului presedinte pentru a-i sprijini si in realizarea pasarelei care sa faca legatura intre aeroport si gara de aici din apropiere”, a mai spus Dragnea.
Pista de 2.100 de metri a Aeroportului International Avram Iancu Cluj a fost inaugurata astazi cu un miting aviatic cu un public de mii de oameni si sute de politicieni din toata Transilvania, precum si oficiali de la Bucuresti. Investitia la noua pista se ridica la 188 de milioane de lei, plus TVA.

Comentarii

Dan

27.10.2013 14:21

Mare branza ca ne da banii de pista. Zici ca i-ar da din buzunarul lui. Si fata de judetul dumnealui cati bani trimite Clujul la mitici ?

Adauga comentariu