Bani cu nemiluita pentru extinderea sediului Consiliului Județean. 1 milion lei pentru concursul de soluții

Consiliul Județean cheltuiește bani cu nemiluita pentru extinderea sediului instituției. Cele 5 etaje nu mai sunt suficiente pentru desfășurarea activității lui Alin Tișe & Co. După ce anul trecut au fost cheltuiți 130.000 lei, fără TVA pentru servicii de consultanță și organizarea unui concurs de soluții, acum a venit momentul demarării concursului de soluții. Valoarea premiilor oferite de forul județean este de peste 1 milion lei. Astăzi a fost lansat, oficial, concursul de soluții.

„Anvergura activității administrației publice județene depășește capacitățile actuale ale construcției. Modul de dispunere a spațiilor, dimensiunile încăperilor și suprafața utilă insuficientă nu permit desfășurarea în condiții optime a activității Consiliului Județean Cluj, impunându-se construirea unui nou corp de clădire conectat la cel existent, precum și reorganizarea funcțiunilor, în special la nivelul parterului, pentru o mai bună relație cu publicul, și a etajului 5, în care funcționează în prezent Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, deși nivelul a fost proiectat pentru a deservi locuințe de serviciu/protocol. Prin concurs, se urmărește ca toate Direcțiile ce compun structura organizatorică a Consiliului Județean Cluj să poată lucra împreună, în condiții funcționale și spațiale mai bune și existând posibilitatea dezvoltării unor noi zone destinate relației cu publicul sau a altor funcțiuni conexe”, se arată în regulamentul concursului.

Printre alții, din juriu face parte Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului.  

Sediul Consiliului Județean Cluj și al Bibliotecii Județene Octavian Goga se vor extinde. Pe un teren de 3.021 mp situat între cele două clădiri de pe Calea Dorobanților se vor ridica noile imobile. Anul trecut, în toamnă, a fost aprobat transferul terenului din proprietatea Primăriei în proprietatea Consiliului Județean.

Anul trecut, într-o ședință de Consiliu Județean a fost aprobat un proiect de hotărâre în care se motiva necesitatea extinderii sediului. Potrivit documentului respectiv, extinderea este necesară pentru înființarea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj şi a Direcției de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena şi necesitatea extinderii spațiilor de depozitare a fondului arhivistic gestionat de Consiliul Județean Cluj fac necesară construirea unui sediu nou.

“Activitatea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Cluj se desfășoară în imobilele de pe Calea Dorobanților nr. 106, strada Memorandumului nr. 21 (Serviciul- Centrul de Promovare și Informare Turistica) str. Al. Vaida Voievod nr. 53-55 (Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj) și str. Parcului (Direcția de Exploatare a Stadionului Cluj Arena) și situarea în patru locații generează anumite disfuncționalități în derularea activității. Documentele Consiliului Județean Cluj în perioada 1992 - prezent, sunt depozitate în subsolul clădirilor de pe Calea Dorobanților şi strada Iașilor, precum și în sediul Bibliotecii Județene Octavian Goga. Fondul arhivistic al Regiei de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj este depozitat în Răscruci. Această dispersare a depozitelor de arhivă, faptul că spațiile afectate acestora nu sunt construite și dotate în mod expres cu această funcțiune, crează disfuncționalități”, se arată în proiectul de hotărâre.

Actualul sediu al Consiliului Judeţean se întinde pe o suprafaţă de 2.300 mp.

Adauga comentariu