Banca Transilvania si-a crescut profitul cu 4% fata de anul trecut

Banca Transilvania a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit cu 4% mai mare fata de aceeasi perioada din 2012. Asta, datorita cresterii creditarii cu cinci procente. BT a incheiat semestrul III al anului cu un profit net de 240 de milioane de lei. Institutia bancara a inregistrat si cresteri ale activelor, veniturilor operationale si resurselor atrase, ajungand la 1,65 milioane de clienti activi, cu 90.000 mai multi fata de anul trecut. BT a inregistrat o crestere a profitului cu 4% fata de anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia bancara. Astfel, banca a inregistrat pe primele noua luni ale anului un profit brut de 284,50 milioane lei si un profit net este de 240,24 milioane lei. Rezultatele au fost obtinute in conditiile cresterii organice a business-ului BT, din activitatea de baza: +5% creditare, +2% active, +3% venituri operationale, +5% total resurse atrase si 1,65 milioane de clienti activi.
 “Rezultatele obtinute de Banca Transilvania pe primele noua luni ale acestui an confirma faptul ca BT are un model de business adecvat contextului economic actual: creditarea a crescut cu 5%, veniturile operationale, numarul de clienti activi si activele bilantiere sunt, de asemenea, mai mari. Trimestrul III a fost cel mai bun pentru banca noastra pe partea de creditare deoarece cresterea portofoliului cu 850 milioane lei in 2013 s-a inregistrat aproape in intregime in perioada iulie – septembrie. Politica BT privind relansarea creditarii da roade si reafirma angajamentul Bancii Transilvania, ca banca locala, de a finanta economia. Focusul nostru va fi, in perioada imediat urmatoare, continuarea cresterii creditarii, finantarii preponderent in lei, precum si sustinerea start-up-urilor, IMM-urilor si a clientilor persoane fizice”, arata Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.
Jumatate din credite, acordate companiilor cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro Astfel, soldul creditelor BT este de 18.416,62 milioane lei, in crestere cu 5% fata de semestrul III din 2012. Portofoliul de credite BT este preponderent in lei. Referitor la structura acestuia in functie de tipul de clienti, 51% reprezinta imprumuturi acordate companiilor cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro anual, iar aproape 50% sunt credite acordate IMM-urilor si persoanelor fizice. Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 13,22% din totalul portofoliului de credite al Bancii Transilvania. Veniturile operationale ale bancii au fost mai mari cu 3% la sfarsitul lunii seprembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu 7,34%. Numarul de clienti activi ai bancii - persoane fizice si companii - a inregistrat, de asemenea, crestere de 90.000 in ultimul an.

Adauga comentariu