Banca Transilvania este cea mai tranzacţionată acţiune în 2016. BT, Fondul Proprietatea şi Romgaz sunt pe podium, asigurând 56% din piaţă

Acţiunile Băncii Transilvania, ale Fondului Proprietatea şi ale Romgaz au fost cele mai tranzacţionate în anul 2016, cu o valoare cumulată de 5,2 mld. lei, adică 56% din totalul de 9,2 mld. lei de pe segmentul prin­cipal al BVB.
 
În top 25 cei mai tranzacţionaţi emi­tenţi de pe segmentul prin­cipal sunt prezente toate cele patru instituţii de credit listate la bursa de la Bu­cureşti: Banca Transilvania (locul 1), BRD (locul 6), Erste Group Bank (11) şi Banca Comercială Carpatica (16). Tranzacţiile cu acţiunile celor patru bănci au însumat 2,8 mld. lei, din care banca de la Cluj are 78%.
 
Lichiditatea în 2016 a crescut cu 5% peste cea din anul pre­ce­dent, în prin­cipal datorită ofertelor care au avut loc, cum ar fi oferta pu­blică ini­ţială (IPO) la MedLife, oferta publică secundară (SPO) la OMV Pe­trom, plasamentul privat accelerat derulat de către FP cu deţinerea la Romgaz şi oferta publică de răs­cum­părare din ca­drul celui de-al şaselea program de răscumpări al FP, se arată în raportul Puls Capital realizat de Intercapital.

Adauga comentariu