Din oras

Banca Transilvania, eco-friendly: recicleaza hartia si plasticul din carduri, iar firmele luminoase functioneaza cu senzori

Cea mai importanta institutie bancara din Transilvania e eco-friendly. Banca Transilvania recicleaza, lunar, peste o jumatate de tona de hartie si plastic din cardurile expirate. BT a plantat, alaturi de voluntari, peste 50.000 de arbusti, iar firmele luminoase au „senzori de amurg”.

Banca Transilvania e eco-friendly. Cea mai importanta institutie bancara din Transilvania reuseste sa implementeze o politica de mediu demna de invidiat. In cele mai recente actiuni “green”, BT a plantat 50.000 de puieti pe o suprafata de 11 hectare. In week-end, BT a plantat, in Padurea Hoia, 6.000 de puieti alaturi de Asociatia CERT Transilvania, pe o suprafata de 1,2 hectare.

“In cadrul actiunii “CERT pentru mediul inconjurator”, in care Banca Transilvania a fost partener si in acest an, au fost 6.000 de arbusti. (…) Banca Transilvania doreste sa fie, pentru comunitatea din care face parte, un exemplu de bune practici in ceea ce priveste actiunile in care se implica si care sunt legate de mediu. Iar programele de impaduire si incurajarea voluntariatului green sunt doar o parte dintre acestea”, arata Laura Petrehus, PR al Bancii Transilvania.

Cardurile si hartia, reciclate

In sediile mari, BT colecteaza si preda 250 de kilograme de hartie pe luna, dupa cum au aratat reprezentantii BT, pentru Ziar de Cluj. Cardurile expirate, cam un sfert de tona, sunt distruse de catre o firma specializata, respectand normele Uniunii Europene. BT foloseste hartie reciclata si reciclabila pentru materialele publicitare ale institutiei bancare, iar firmele luminoase ale sediilor functioneaza pe baza “senzorilor de amurg”, care isi ajusteaza luminozitatea in functie de intensitatea luminii solare.

50.000 de arbusti plantati de BT

BT a participat, in 22 martie la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania, cu ocazia “BT, 20 de ani”, cand a plantat Padurea Transilvania. Cei 1.500 de voluntari au plantat, pe 10 hectare, 40.000 de puieti in colaborare cu Asociatia Tasuleasa Social. In aprilie 2013, BT a participat la inca o actiune de impadurire, alaturi de CERT si aplantat, in Vistea, judetul Cluj, 5.000 de puieti pe o suprafata de 1 hectar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *