Banca Transilvania a acordat IMM-urilor credite de 11 milioane de euro in 2014

Banca Transilvania a acordat in acest an IMM-urilor credite JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) in valoare de 11 milioane euro. Din aceasta suma, 9 milioane euro au avut ca destinatie investitiile, iar 2 milioane euro, capitalul de lucru si extinderea afacerilor.

Initiativa JEREMIE este rezultatul parteneriatului dintre BT si Fondul European de Investitii. Clientii beneficiaza de dobanzi reduse la jumatate comparativ cu nivelul pietei si trebuie sa aduca garantii pentru doar 70% din valoarea imprumutului.

“80% dintre imprumuturile JEREMIE acordate de Banca Transilvania au ca destinatie investitiile. Cel mai mult, clientii nostri IMM au luat credite pentru a-di extinde afacerea. Aderarea BT la acest program este inca un mod prin care incurajam antreprenorii locali", a precizat Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

Valoarea medie a creditelor acordate IMM-urilor de Banca Transilvania in cadrul acestui program este de 230.000 euro. Pana acum 45 de IMM-uri, clienti ai Bancii Transilvania, au beneficiat de imprumuturi JEREMIE. Programul este destinat IMM-urilor cu pana la 250 de angajati, cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro sau celor care au active de pana la 43 milioane euro.

 

Adauga comentariu