Avocatul Poporului se implica in cazul construirii unei ferme de cai din Apahida

In multe cazuri, Avocatul Poporului este ultima sansa a cetatenilor de a le fi aparat dreptul la un trai decent. De aceea, multi oameni disperati apeleaza la aceasta institutie, pentru a li se rezolva problemele cu diferite institutii ale statului. Biroul Teritorial Cluj al Avocatului Poporului s-a autosesizat in cazul construirii unei ferme de cai in mijlocul caselor, in localitatea Apahida. Ancheta initiata Avocatul Poporului este inca in desfasurare. Institutia s-a autosesizat, dupa ce primaria din localitatea clujeana a autorizat construirea unei ferme de cai intre locuintele oamenilor.
 “Autosesizarea este de luna trecuta, din septembrie. Am cerut informatii suplimentare, iar in functie de raspuns, vom lua masurile care se impun, inclusiv solicitarea de informatii suplimentare de la Institutia Prefectului. Daca va fi cazul, vom face sugestia ca aceasta ferma sa nu fie construita pe amplasamentul respectiv”, a declarat Camelia Reghini, expert al Avocatului Poporului, Biroul Teritorial Cluj. “Initial, era vorba de construirea unui adapost pentru patru cai, insa pe urma s-a dovedit ca sunt mult mai multe boxe care pot adaposti, fiecare, cate doi cai”, a completat aceasta.
Avocatul Poporului a solicitat Primariei Apahida informatii cu privire la eliberarea autorizatiei de construire pentru acest amplasament. Autorizatia a fost eliberata de primaria din localitate in vara acestui an si vizeaza construirea unui “club sportiv hipic”, cu alte cuvinte o ferma de cai, cu 20 de boxe, intr-o zona de case, asa cum apare in Planul Urbanistic General.

Comentarii

Avocatul Poporu...

28.12.2013 13:15

[...] SURSA: ZIAR DE CLUJ [...]

ruxan

18.10.2013 08:09

@gicu: gicutule nu vorbi de gramatica ca nu este punctul tau forte....penibil ce esti. Daca nu intelegi ce scriu din prima reciteste.
Nu conteaza 20 ori 30 de "magari" tot acelasi lucru este. Asta ca sa intelegi si TU.
Apropo de inteligenta; daca nu intelegi ca suntem de aceeasi parte(din cate vad ca ai scris in postarea anterioara).....RENUNTA.
Chiar daca terenul este in Apahida trebuie sa se respecte Legislatia in vigoare. Tu gicutule "care esti destept si te exprimi
gramatical.......fiind si foarte frumos.......inca.....esti in asentimentul celor spuse in propozitia anterioara?
Tu citesti si iei in calcul inscrisuri din presa...................., eu sunt oarecum parte direct implicata.........:(.......alta perspectiva.....

ruxan

17.10.2013 14:24

Incredibil! Domnilor nu conteaza denumirea ci faptul ca acolo vor fi 30boxe=30cai care vor PRODUCE DEJECTII.
Daoamna Duma de la DSP cluj, care este distanta minima fata de limita de constructii cu destinatie locativa, la care se poate
construii asemenea obiectiv cu multe dejectii? Fratilor va garantez un Contencios Administrativ presarat cu PENAL. Asa sa va
ajute DUMNEZEU dupa cum ganditi si actionati si dumneavoastra.

Gicu

16.10.2013 20:03

Nu-mi vine sa cred ca si voi puteti scrie asemenea prostii.
De unde pana unde "club sportiv" = "ferma de cai" ?

La clubul sportiv caii sunt castrati si sar peste obstacole, iar la ferma nu sunt castrati, mananca si fac sex. Am mai vazut prostia asta in alte ziare si nu ma asteptam sa o vad si aici.

Gicu

17.10.2013 18:42

@ruxan: Sper ca arati bine, pentru ca nu te ajuta nici inteligenta, nici gramatica.

In articol sunt 20 de boxe, din care tu ai facut 30. Ce note ai avut la matematica?

Adauga comentariu