Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul militarului din Turda, mort în Alba Iulia

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu informaţiile apărute în presă, potrivit cărora un militar a murit în gara din Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri destinate Paradei de 1 Decembrie. 

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică. 
Tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Un soldat s-a electrocutat după ce s-a urcat pe unul din tancuri. Acesta s-ar fi atins de la linia de curent a căii ferate care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului. 

Militarul se numea Alexandru Orosz și avea 33 de ani. El avea 11 ani de experiență în Armata Română, a precizat MApN.

„Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi”, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării.

Citește și:

Un militar din Turda a murit în timpul descărcării unor tancuri în gara din Alba Iulia – VIDEO

Cine era militarul care a murit în gara din Alba Iulia

 

Adauga comentariu