Avocatul Marius Claudiu Zaharia riscă excluderea din Barou. Acesta a căzut la înțelegere cu Parchetul Curții de Apel Cluj

Avocatul Marius Claudiu Zaharia, riscă excluderea din Baroul Cluj, după ce a fost prins de polițiștii de la Rutieră conducându-și bolidul în stare de ebrietate. Potrivit surselor, incidentul s-a petrecut în urmă cu trei luni de zile, în apropiere de centrul orașului. Un filtru de poliție situat pe strada 1 Decembrie 1918 l-a depistat pe Zaharia, l-a oprit în trafic, iar în urma rezultatelor a ieșit că alcoolemia acestuia era demnă de un frumos dosar penal. 

Cercetările în dosarul avocatului au fost preluate de cei de la Parchetul Curții de Apel Cluj, care săptămâna aceasta au convenit cu Zaharia să soluționeze dosarul prin procedura de recunoaștere a vinovăției. Scenariul cel mai pozitiv pentru avocatul Marius Claudiu Zaharia îl reprezintă o soluție de amânare a aplicării pedepsei. Potrivit legii, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului pedepsa este cuprinsă între 8 luni și 3 ani și 4 luni de închisoare, dat fiind că acesta și-a recunoscut fapta. O decizie de amânare a aplicării pedepsei nu atrage decăderi, incapacități sau interdicții, iar persoana în cauză își poate primi permisul pe loc. 

Contactat telefonic avocatul Zaharia a devenit recalcitrant, refuzând să comenteze incidentul.

„Să vă vedeți voi de treabă! Da?” s-a răstit avocatul Zaharia, punând punct conversației. 

 

Surse din Baroul Cluj susțin că Zaharia ar mai fi avut probleme cu legea, însă nu a fost trimis în judecată. În cazul în care avocatul Marius Claudiu Zaharia este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, o comisie din cadrul Baroului Cluj va supune la vot excluderea acestuia. 

 

 

Adauga comentariu