Avocatul Ciprian Păun despre cazul lui Petre Pop, fost administrator al municipiului Câmpia Turzii: Instanța nu i-a respins contestația la decizia de concediere

Petre Pop, fostul administrator al municipiului Câmpia Turzii, nu ar fi pierdut de fapt procesul prin care a dorit să anuleze o hotărâre de Consiliu Local, în baza căreia i s-a desființat postul de administrator public. Avocatul Ciprian Păun, care îl reprezintă în instanță pe Pop, a precizat că nu s-a respins contestația la decizia de concediere și că această chestiune face obiectul analizei unor alte dosare.

Într-o posare pe profilul său de Facebook, avocatul Ciprian Păun a explicat despre ce este vorba în cazul lui Petre Pop. Redăm integral punctul de vedere al lui Păun:

Referitor la situația juridică a litigiilor fostului administrator public al Municipiului Câmpia Turzii, POP PETRE, deși nu comentez soluții care nu sunt definitive ale instanțelor, în conformitate cu Hotărârea Marii Camere de la CEDO referitoare la libertatea de exprimare în presă a avocatului pentru apărarea clientului său CAUZA MORICE v. FRANȚA (Application no. 29369/10) sunt obligat să fac următoarele precizări.

Tribunalul CLuj s-a pronunțat în data de 05.12.2019 în dosarul 2516/117/2019 în sensul respingerii acțiunii în contencios administrativ - formulată de reclamant Petre Pop - acțiune care avea ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local Câmpia Turzii nr. 25/2019 prin care se aproba organigrama UAT și se desființa postul de administrator public. Această soluție a instanței clujene se poate ataca cu recurs și instanța care se va pronunța definitiv va fi Curtea de Apel Cluj. Decizia de concediere a domnului Petre Pop din funcția de administrator public a fost contestată în alte două acțiuni ce fac obiectul dosarelor 1869/117/2019 (dosar suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului 2516/117/2019) și dosarul 2517/117/2019 (declinat de la secția de contencios administrativ către secția de litigii de muncă), ambele aflate pe rolul Tribunalului Cluj.

Astfel, prin Soluția Tribunalului CLuj din data de 05.12.2019 nu s-a respins contestația domnului Pop la Decizia de concediere. Această chestiune va face obiectul analizei unor alte dosare și opinia publică va afla soluția lor de pe portalul instanțelor de judecată.

Am dorit să fac aceste precizări pentru informarea corectă a tuturor celor care sunt interesați de acest subiect.

Petre Pop a acuzat că a fost ”executat politic”. A ajuns administrator public pe vremea fostului primar Radu Hanga, în anul 2012. Consiliul Local a decis desființarea postului de administrator public, după o perioadă de 2 ani în care Petre Pop a fost în ”concediu de maternitate” și încă aproximativ 1 an în care nu a avut nicio atribuție, încasând circa 7.000 de lei, lunar.

Citește și:

Petre Pop a pierdut procesul prin care voia să-și recapete funcția de administrator public al Primăriei Câmpia Turzii!

Adauga comentariu