Avocatul Alinei Bica lămurește legătura amoroasă dintre fosta șefă a DIICOT și afaceristul Ioan Bene (INTERVIU)

Avocatul care o apără pe Alina Bica în Italia, unde a fost prinsă şi plasată la domiciliu, vine cu informaţii despre fosta şefă DIICOT într-un interviu exclusiv pentru Observator. Interviul a fost realizat în data de 20 iulie și este publicat pe site-ul Antenei 1.

Conform avocatului Cristian Di Giusto, Alina Bica este de mai bine de un an în Italia şi se află alături de iubitul său, un român care nu ar avea legătură cu problemele ei judiciare. Alina Bica a fost, astfel, martoră a vârfului pandemiei în Italia, care a surprins-o în Lombardia, epicentrul epidemiei de coronavirus în această ţară. După ce a stat în Brescia, s-a mutat în sud în regiunea Apulia, unde a lucrat remote, fiind consultant juridic. Fosta şefă DIICOT are domiciliul legal în Italia. Locuieşte împreună cu iubitul ei, chiar şi în prezent, când se află sub arest la domiciliu, după ce a fost prinsă de poliţie, pe 10 iulie.

Din declaraţiile avocatului Cristian Di Giusto, iniţial, nu Alina Bica a fost în ţinta poliţiei italiene, ci un alt fugar român, care, se pare, nici nu a fost prins. Anchetatorii italieni bănuiau însă că alţi fugari români au legătură cu persoana pe care o vizau, şi, în urma analizării mandatelor de arestare europene, au ajuns la fosta şefă DIICOT, afirmă avocatul. Apărătorul fostei șefe a DIICOT a vorbit și despre relația amoroasă dintre cliena lui și afaceristul clujean Ioan Bene. 

 

Avocatul, despre relația amoroasă dintre BICA și BENE

(Reporter): Când vorbiți despre partenerul Alinei Bica, vorbiți despre Ion Bene, cel care a fost găsit (de către poliția italiană - n.r.) în aceeași zi cu aceasta?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, absolut nu. A fost o eroare în difuzarea informațiilor, pentru că poliția era în căutarea unui fugar român și a bănuit că persoanele care au un mandat european de arestare ar fi putut să știe unde s-ar afla acea persoană, persoană care, din câte știu, nu a fost găsită. Și, în acest context, poliția a început să dea curs cererilor primite de la statul român, cereri care erau deja în posesia autorităților italiene. Și așa au ajuns la doamna Bica, acesta este motivul. Informațiile apărute în media, că ea ar fi putut să știe sau mai mult decât atât să favorizeze ascunderea acestei persoane, cum ar fi scris un cotidian românesc, nu sunt adevărate. Nu are nici o legătură cu persoana care a fost prinsă de aceeași echipă de poliție, în aceeași zi. Partenerul actual nu are antencedente penale, nu a avut vreo o abatere nici în ceea ce privește legea italiană, nici cea românească.

(Reporter): Este de naționalitate italiană sau română?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Este român, lucrează legal și nu are nici o legătură cu problemele doamnei Bica.

(Reporter): Din perspectiva dumneavoastră, de ce a ales Bica Italia? Fiind un magistrat pregătit, ar fi putut găsi vreun tratament favorabil în legislația italiană?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, absolut nu. E rezultatul unei decizii de natură profesională. Înainte să vină în Italia a locuit în Costa Rica, după ce a renunțat la procedura de protecție internațională, a preferat să se întoarcă în Uniunea Europeană și nu a ales Italia, s-a găsit aici din motive legate de profesia ei de consilier juridic a unor societăți pentru care oferea consultanță încă de când era în Costa Rica. Așadar, alegerea este cazuală și legată de motive profesionale și nu face obiectul unei strategii în ceea ce privește condamnarea primită în România.

Adauga comentariu