Avion prăbușit la barajul Siriu. Două persoane au decedat. Victimele sunt doi oameni de afaceri

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău la barajul Siriu. Aparatul de zbor este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri. Atât pilotul cât și pasagerul și-au pierdut viața. Avionul decolase de la Ghimbav din județul Brașov și urma să ajungă la Constanța. Nu se cunosc încă exact care au fost cauzele prăbușirii, dar vremea nefavorabilă este una dintre pistele pe care merg anchetatorii. În Buzău este cod galben de furtună.

„Au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, ambulanței, jandarmeriei, poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă“, a declarat Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău.

Doi oameni de afaceri, victime ale tragediei aviatice

Cele două victime ale accidentului aviatic ar fi Mihai Covaciu și Liviu Bucățică. Bărbatul care a pilotat avionul este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj. Deținea brevet de pilot de peste 5 ani.

Ar fi a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa, fratele Corinei Martin, fostă șefă în turism. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei și trebuia să ajungă rapid înapoi la Constanţa. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă  şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar, potrivit stiridesurse.ro.

Adauga comentariu