Avioane charter pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Românii pleacă să culeagă recolta germanilor

Germania are nevoie de muncitori în agricultură pentru recoltarea fructelor și legumelor, astfel că 15 zboruri charter cu muncitori români vor pleca în această săptămână de pe Aeroportul din Cluj-Napoca. După ce în ultimele săptămâni mii de români s-au întors acasă din toată Europa, iată că acum țările europene îi cheamă înapoi. Nu doar Germania, ci și Italia și Anglia au anunțat că au nevoie de muncitorii români să le culeagă recoltele.

”O să avem mâine mai multe zboruri charter cu muncitori români care pleacă la muncă în Germania. Mâine o să avem 12 zboruri și sâmbătă vom avea alte trei zboruri. Este o medie de 150 de persoane pe avion, ceea ce înseamnă aproximativ 2000 de persoane”, a declarat directorul aeroportului David Ciceo.

Germania a anunțat că deschide granițele pentru muncitorii sezonieri străini care muncesc în agricultură la recoltarea fructelor și legumelor. Germania va lua toate măsurile pentru a evita contaminarea cu coronavirus. Muncitorii se vor deplasa doar cu avionul, vor fi supuși unui control medical, iar în timpul lucrului se va asigura păstrarea distanței sociale. 

Anual, în Germania ajung circa 300.000 de lucrători sezonieri pentru muncile agricole. Majoritatea sunt din Polonia, România și Bulgaria.

România a permis prin Ordonanța de Militară posbilitatea ca muncitorii români să plece la muncă cu zboruri charter.

”Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație”, se spcifică în Ordonanța Militară,

 

 

Adauga comentariu