AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Radu Pulbere, șeful Facultății de Arte Decorative și Design (UAD), are un salariu modest

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ. dr. Radu Pulbere este decanul Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității de Arte și Design Cluj-Napoca.

Conform declarației de avere aferentă anului 2019, Pulbere are două terenuri: unul de 21.500 mp, în Bonțida, județul Cluj, dobândit prin moștenire și unul de 365 mp în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, dobândit prin moștenire (din acesta din urmă deține o cotă parte).

Decanul Facultății de Arte Decorative și Design are și o casă de 120 mp, dobândită prin moștenire în 1994.

La capitolul bunuri mobile, Pulbere are un Opel Asta, an fabricație 2009 și un Opel Astra, an fabricație 2018.

În ceea ce privește capitolul bani, decanul din cadrul UAD Cluj-Napoca are mai multe conturi bancare în valoare totală de 137.000 lei, respectiv 9720 euro.

Salariul încasat de Radu Pulbere este mult mai mic decât al altor colegi decani de la celelalte universități. În 2019, acesta a încasat 92.645 lei de la UAD, ceea ce înseamnă un venit lunar de 7.720 lei. Soția sa, cadru didactic tot la UAD Cluj, a încasat un salariu anual de 88.846 lei.

Adauga comentariu