Averile rectorilor și decanilor clujeni: Nicolae Filip, decanul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică (UTCN), are un salariu lunar de 15.500 lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. ing. Nicolae Filip este decanul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Conform celei mai recente declarații de avere, Nicolae Filip are două terenuri agricole de 2910 mp, respectiv de 1450 mp. Unul a fost dobândit în 2002 și unul în 2021 (primul prin cumpărare, al doilea prin moștenire).

Decanul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică are și două case: una de 120 m, cumpărată în 2009 și una de 100 mp, moștenită în 2021. Ambele imobile sunt deținute împreună cu soția.

Nicolae Filip conduce un autoturism Mitsubishi, an fabricație 2019, dobândit prin cumpărare.

Decanul din cadrul UTCN are trei conturi bancare cu sume totale de 83.390 lei, respectiv 310 euro.

La capitolul venituri pe 2020, Nicolae Filip a declarat un salariu anual de 186.433 lei de unde rezultă un salariu lunar de 15.500 lei. Soția sa, cadrul didactic la Colegiul Gheorghe Șincai, a declarat venituri de 57.856 lei/an din salariu și 815 lei câștigați ca evaluator Cambridge la Consiliul Britanic.


 

Adauga comentariu