AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Nicolae Ajtai, decanul Facultății de Știința și Ingineria Mediului, are venituri însemnate, un apartament și 3 mașini

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Lect.dr. Nicolae Ajtai este decanul Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul UBB Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 27 mai 2021, decanul are un apartament de 72 mp în Cluj-Napoca. Apartamentul a fost cumpărat în cotă parte 1/1 de către soția sa, de asemenea angajată a UBB, în anul 2007.

Familia Ajtai mai deține și 3 autovehicule: un Volkswagen Beetle fabricat în 1999, o Skoda Kodiak fabricată în anul 2020 și un Ford Focus fabricat în 2017.

În 26 07 2020, decanul a vândut un autoturism cu suma de 19 400 de euro.

Familia Ajtai are și active financiare însemnate:

De la UBB, Nicolae Ajtai a încasat anul trecut 175 402 lei, adică un venit lunar de 14 616 lei.

Soția sa a primit, tot de la UBB, un salariu anual de 21 348 lei.

Nicolae Ajtai a mai câștigat, din premii pentru publicații științifice, 3 495 lei. Din aceleași surse, soția a încasat 2 370 lei.

Pentru „consultanță elaborare studiu de mediu”, decanul a mai primit de la Banca Mondială 10 000 de lei.

De la UBB, dintr-o „bursă proiect POCU”, soția a mai încasat 15 000 de lei.

Adauga comentariu