AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Nicodim Fiț, decanul Facultății de Medicină Veterinară (USAMV) are 3 terenuri, 3 apartamente, un BMW X5 și un salariu lunar de 15 889 lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ dr. Fiț Nicodim este decanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 7 iunie 2021, decanul deține 3 terenuri  și 3 apartamente:

Situate în Cluj-Napoca și în Florești, bunurile imobile ale decanului au o valoare considerabilă.

Nicodim Fiț deține și un BMW X5, fabricat în anul 2014.

În depozitele bancare, are declarați 22 500 de lei.

Decanul are și datorii:

De la USAMV, Nicodim Fiț a încasat anul trecut un venit de 190 674 lei, adică un salariu lunar de 15 889 lei. Decanul a mai primit și un voucher de vacanță de 1 450 de lei.

De la Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării a mai încasat 319 lei.

Soția sa a primit anul trecut o indemnizație îngrijire copil de 40 776 lei.

Adauga comentariu