AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Liviu Malița, șeful de la Teatru și Film, are sume importante în conturi bancare

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ. dr. Liviu Malița este decanul Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Declarația de avere aferentă anului 2020 arată că deține o sumă importantă de bani în bancă. În comparație cu alți decani și rectori, Malița este relativ modest la capitolul terenuri și imobile.

Documentul citat arată că decanul Facultății de Teatru și Film are un teren intravilan de 260 mp, în Cluj, dobândit prin cumpărare în anul 2000. Mai deține și un teren agricol de 7000 mp, în Arad, moștenit în 2014. Liviu Malița este proprietarul unei case de 170 mp, construită în regie proprie, în anul 2004.

La capitolul bani, decanul Facultății de Teatru și Film stă bine. Are un depozit de aproape 660.000 lei și un unul de 5.000 euro.

În ceea ce privește veniturile financiare pe 2020, Malița a declarat peste 231.000 lei din activitate didactică și de cercetare și expertiză profesională.

Adauga comentariu