AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Leon Gomboș, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (UBB), are un apartament, o casă și un venit anual consistent

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. Leon Gomboș este decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 15 mai 2021, decanul posedă mai multe bunuri imobile:

- Un teren în intravilanul comunei Leșu, de 1600 mp, moștenit în anul 2012, în cotă parte ½;

- Un apartament în Florești, de 86 mp, cumpărat prin Prima Casă în anul 2013, în cotă parte ½ cu soția;

- O casă în Cluj-Napoca (249,6 mp + teren 484 mp), cumpărată cu rentă viageră, în anul 2020, în cotă parte ½ cu soția;

Leon Gomboș are de plătit către Bulzan Călin-Ioan o rentă viageră de 1100 euro/lună/viață, plus 40 000 de euro, datorie scadentă în 2027.

Decanul deține un autoturism Skoda Superb, fabricat în 2012, iar soția sa un Mini Cooper fabricat în 2014.

Leon Gomboș are declarate active financiare modeste:

De la UBB, pentru activitatea didactică, inspecții gr.1, proiecte/premii, decanul a încasat în anul anterior un venit de 184 514 lei, adică 15 376 lei pe lună.

Soția sa a câștigat, de la Spitalul Municipal Aiud, 94 442 lei pentru activitatea medicală și 9 756 lei pentru gărzi. De la Lavspotmed SRL, a încasat 9 830 lei.

Adauga comentariu