Averile rectorilor și decanilor clujeni: Gabriel Oltean, decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (UTCN), are două case și mai multe fonduri de investiții

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. ing. Gabriel Oltean este decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN).

Potrivit declarației de avere aferentă anului 2020, Oltean are, pe numele soției, un teren intravilan de 342 mp, dobândit în 1994 prin moștenire. Cei doi soți au și două case: una de 243 mp, dobândită prin moștenire și una de 54 mp, prin cumpărare.

Decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației conduce un autoturism Skoda Octavia, an fabricație 2007, dobândit prin cumpărare.

Conform declarației de avere, Gabriel Oltean are mai multe fonduri de investiții în valoare de peste 207.000 lei și un cont bancar în valoare de 62.400 lei.

La capitolul venituri salariale pe anul trecut, Oltean a declarat 160.298 lei din funcția de bază la UTCN, plata cu ora, diferențe salariale și membru în contracte de cercetare. Soția sa, cadru didactic la Colegiul Tehnic Augustin Maior Cluj-Napoca a declarat venituri salariale în valoare de 70.883 lei.

Adauga comentariu