AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Florin Domnița, decanul Facultății de Inginerie a Instalațiilor (UTCN), are proprietăți modeste și un salariu de 10 000 de lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf.dr.ing. Florin Vasile Domnița este decanul Facultății de Inginerie a Instalațiilor din cadrul UTCN Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 4 iunie 2021, decanul deține un teren intravilan cu o suprafață de 345 mp, dobândit în anul 2015, prin succesiune, în cotă parte 3/16.

Florin Domnița este proprietarul (în cotă parte) a două apartamente și o casă: un apartament de 76,8 mp, dobândit în anul 2003 prin succesiune, în cotă parte 3/16; un apartament de 33 mp, cumpărat în anul 1991, împreună cu soția; o casă de 112 mp, dobândită în anul 2015, prin succesiune, în cotă parte 1/16. În declarația de avere a decanului sunt blurate locațiile bunurilor imobile, adică informația cea mai importantă, care ne poate spune și care este valoarea acestora.

Decanul are două mașini: un Hyundai fabricat în 2014 și un Fiat fabricat în 2006.

În contul curent, Florin Domnița are 7000 de lei.

De la Universitatea Tehnică, decanul a câștigat în anul anterior un venit net de 123 978 lei, adică 10 331 lei pe lună.

Soția sa a obținut, de la Compania de Apă Someș SA, un venit anual de 46 016 lei.

Adauga comentariu