AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Eugen Savinescu, decanul Facultății de Arte Plastice (UAD) are un apartament, o casă, 2 mașini, dar un salariu modest

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf. univ. dr. Eugen Savinescu este decanul Facultății de Arte Plastice din cadrul UAD Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 5 mai 2021, decanul deține un apartament de 27 mp cumpărat în anul 2007 și o casă cumpărată în 2020 (cu suprafața de 399mp+174,4mp+44mp). Eugen Savinescu a blurat adresa proprietăților sale imobiliare.

Decanul are două autoturisme: o Dacia fabricată în 1979 și un Chevrolet fabricat în 2008.

Eugen Savinescu deține, în fondul de pensie administrat privat, 37 199 lei.

De la UAD Cluj, decanul a câștigat un venit anual de 70 121 lei, adică un salariul lunar de 5 843. Un venit modest, comparativ cu al celorlalți decani clujeni.

De la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru activitatea didactică/comisie de doctorat a câștigat 503 lei.

Eugen Savinescu a obținut venituri și din activități agricole. A primit subvenții APIA, aferente Campaniei 2020, de 11 947 lei.

Foto: uad.ro

 

 

Adauga comentariu